címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hangverseny az I. világháború befejezésének centenáriuma alkalmából

Hangverseny az I. világháború befejezésének centenáriuma alkalmából

Az önkormányzat, a Családháló nevû szervezet és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar összefogásával nagyszabású komolyzenei hangversenynek ad helyet február 24-én a városi sportcsarnok az I. világháború végének centenáriuma alkalmából.

Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvényen a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar nagy apparátussal képviselteti magát, és hazai, valamint külföldi zeneszerzõk közismert mûveit adják majd elõ, éspedig egy csaknem 400 fõs kórussal együtt.
Mint azt Sándor Bence karnagy elmondta, a hangverseny érdekessége, hogy a csaknem 400 fõs egyesített énekkarban váci és Vác környéki általános iskolák énekkarosai és felnõtt kórusok tagjai éneklik majd együtt a különbözõ darabokat.
A kórusok már január eleje óta készülnek a zenemûvekkel, hamarosan eljön az összpróbák ideje.
A koncerten a gyermekek mellett a felnõttek is képviseltetik magukat, városunkból a Vox Humana Énekkar és a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa alkotják majd a vegyeskart, hozzájuk csatlakozik még a Budapesti Lantos Kórus.
Az esemény az Elsõ Világháborús Centenáriumi Emlékév keretében, az Emlékbizottság támogatásával valósul meg.
A hangverseny díjtalan, de a belépés regisztrációhoz kötött a www.csaladhalo1918.hu internetes oldalon való bejelentkezéssel.
A sajtótájékoztatón Fördõs Attila polgármester kérdésre válaszolva elmondta: a világháború végének centenáriuma kapcsán a városi levéltár gondozásában megjelenik egy összefoglaló helytörténeti kötet a helyi illetõségû hõsökrõl és áldozatokról.

Feladó: Városháza

EU pályázatok