címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Köszöntjük a szépkorú ünnepelteket

Köszöntjük a szépkorú ünnepelteket

Móré Ferencné a 90., Fekecs Istvánné a 95. életévét töltötte be a napokban, s születésnapjuk alkalmából az önkormányzat nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetõje is felköszöntötte õket, átadva nekik az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet és a város ajándékát.

Móré Ferencné aktív éveiben csaknem negyven éven át a kötöttárugyárban dolgozott, néhány évig pedig a kórházban.
Marika néni manapság legszívesebben tévézéssel, olvasással, sétálással tölti az idejét.
Ami a családot illeti, sok aprótalpú társaságát élvezheti folyamatosan vagy különlegesebb alkalmakkor, hiszen már hét dédunokával és két ükunokával is büszkélkedhet.
Fekecs Istvánné Erdélyben, Nagyváradon született, és ahogy azt a köszöntõ találkozáskor elmondta, a múlt század történelmi viharaitól áthatottan igencsak mozgalmas, családi tragédiákkal is felhõzött évtizedeket élt meg.
Ezzel együtt mindmáig derûs az életszemlélete, amit szavai szerint a hit erejének köszönhet elsõsorban.
Magda néni a Naszály úti szociális intézményben él, mint elmondta, mindig korán kel, mert sajnálja az idõt az alvásra és az állandó pihenésre, inkább olvas, tévézik, szívesen el-eljár különbözõ programokra, és hát soha nem mulasztaná el a vasárnapi istentiszteletet.

Feladó: Városháza

EU pályázatok