címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjérõl

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjérõl

Az általános iskolai beiratkozás rendjét a nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 50.§ (7) bekezdése, valamint a nevelési - oktatási intézmények mûködésérõl és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1)-(4) bekezdései alapján a Váci Járási Hivatal az alábbiak szerint határozza meg:
A 2018/2019. tanévre történõ általános iskolai beiratkozásra az alábbi idõpontokban kerül sor:

2018. április 12. (csütörtök) 8.00 - 19.00 óra között

2018. április 13. (péntek) 8.00 - 19.00 óra között

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésõbb az azt követõ tanévben tankötelessé válik.
A szülõ köteles a tanköteles korba lépõ (2012. augusztus 31-ig született) gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes, kötelezõ felvételt biztosító vagy a választott iskola elsõ évfolyamára beíratni.

A szülõ az elsõ évfolyamra történõ beiratkozáskor köteles bemutatni:
- a gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a gyermek lakcímkártyáját), valamint
- az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Amennyiben a választott iskola a gyermek felvételével kapcsolatban elutasító döntést hoz, a szülõ a döntés ellen jogorvoslattal élhet.

A szülõ az Nkt. 37.§ (2) - (3) bekezdései alapján jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre hivatkozással nyújthat be jogorvoslati kérelmet a döntés kézhezvételétõl számított 15 napon belül. Az eljárást megindító kérelmet a fenntartóhoz kell benyújtani.

Amennyiben a szülõ a választott iskola elutasított döntése ellen nem kíván jogorvoslattal élni, a döntés jogerõre emelkedését követõ 5 napon belül köteles gyermekét beíratni a kötelezõ felvételt biztosító iskola elsõ évfolyamára.
A kötelezõ felvételt biztosító általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerûen az általános iskola körzetében lakik.

Az a szülõ vagy törvényes képviselõ, aki a szülõi felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellõ idõben az iskolába nem íratja be, továbbá az a szülõ, aki nem biztosítja, hogy súlyos és halmozottan fogyatékos gyermeke a fejlõdését biztosító nevelésben, nevelés-oktatásban vegyen részt, szabálysértést követ el.

Vác, 2018. március 10.

Dr. Maruszki Gábor s.k.
járási hivatalvezetõ

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
iskolai beirat.pdf

EU pályázatok