címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nemzetközi diákcsoport vendégeskedik Vácott

Nemzetközi diákcsoport vendégeskedik Vácott

Hétfõtõl csaknem egy héten át török, görög, német, olasz és lengyel diákok és kísérõik vendégeskednek Vácott az „Eat-Compeat-Get fit” elnevezésû, az egészséges életmódot a középpontba állító Erasmus-projekt keretében, amelynek a Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium is részese.

A külföldi vendég diákok helyi társaikkal együtt számos szakmai gyakorlaton vettek és vesznek részt az iskolában: elsõsegélynyújtással, csecsemõgondozással kapcsolatos és egyéb más feladatokat gyakorolnak, prezentációkat tartanak, továbbá természetesen látogatást tesznek a Jávorszky Ödön Kórházban.
Az egymás jobb megismerésére is alkalmat adó szabadidõs programok sorában helyi városnézés, budapesti, dunakanyari kirándulás szerepelt és szerepel, továbbá a vácrátóti botanikus kert és a gödöllõi királyi kastély megtekintése.
A külföldi vendég diákok és kísérõ tanáraik hétfõn délután a városházára is ellátogattak, ahol Fördõs Attila polgármester fogadta õket, s tájékoztatást adott nekik a város történelmérõl, gazdag építészeti örökségérõl és más büszkeségeirõl, illetve meginvitálta õket a patinás épület folyosóin látható nemzetközi Mobil MADI kiállítás megtekintésére.
A városvezetõ egyúttal köszönetet mondott az egészségügyi szakgimnáziumnak, amiért segítik diákjaik külföldi tapasztalatszerzését, egyúttal a város nemzetközi kapcsolatait is színesítve.
A program váci projektgazdája, a Selye János iskola szakmai igazgatóhelyettese, Rodney Ágnes elmondta, hogy a mostani projekt keretében tavaly õsszel három diákjuk látogathatott el hasonló programra Törökországba, az idei év során több tanulójuk juthat el Olaszországba vagy Görögországba, a németországi és lengyelországi viszontlátogatás pedig 2019-ben esedékes.

Feladó: Városháza

EU pályázatok