címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Técsõi diákok vendégeskednek Vácott

Técsõi diákok vendégeskednek Vácott

A kárpátaljai testvérváros, Técsõ képviseletében tizenhárom középiskolás diák vendégeskedik ezekben a napokban Vácott, éspedig a Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma szervezésében.

A két kísérõ tanárral és a sofõrökkel együtt tizenhét tagú csoport természetesen a városházára is ellátogatott, ahol Fördõs Attila polgármester fogadta a delegációt.
A városvezetõ vázlatosan tájékoztatást adott a vendégeknek Vác történelmérõl, az építészeti örökségrõl, az egyéb kulturális értékekrõl, a város gazdasági-társadalmi-politikai tudnivalóiról.
- Nagy öröm, hogy Técsõ is a testvértelepülésünk, hiszen a mostani városvezetésnek a külkapcsolatok vonatkozásában a határokon túl élõ magyar közösségekkel való minél szorosabb és minél kiterjedtebb kapcsolattartás az elsõdleges szempontja. A kárpátaljai partnerkeresésben mi voltunk a kezdeményezõk, és elmondhatjuk, hogy egyre inkább erõsödik ez az összefogás. Egy nyelvet beszélünk, közös a kultúránk, ebbõl következõen pedig nem lehet olyan akadály, amit ne tudnánk elhárítani azért, hogy a magunk szintjén mi is hozzájáruljunk a nemzeti egység erõsítéséhez - mondta Fördõs Attila.
A vendégek kirándulást tettek-tesznek a Dunakanyarban, értelemszerûen a fõvárosba is ellátogatnak, de talán még lényegesebb, hogy a négy nap kiváló alkalmat kínál a házigazda és a látogatóba érkezett fiatalok kötetlen ismerkedésére.

A técsõi fiatalok vendéglátását a közgazdasági szakgimnáziumnak a "Határtalanul" program keretében benyújtott, pozitívan elbírált pályázata tette lehetõvé.

Feladó: Városháza

EU pályázatok