címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Köszöntjük a 95 éves Faluhelyi Józsefnét

Köszöntjük a 95 éves Faluhelyi Józsefnét

Vidám hangulatú találkozót tartott április 26-án a Váci Pedagógus Nyugdíjas Klub - az összejövetelen családtagok, klubtársak, továbbá - az önkormányzat nevében - Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita is felköszöntötték a 95. életévébe lépett Faluhelyi Józsefnét.

Ilonka néni Budapesten született, s általános- és középiskolai tanulmányai után a Kertészeti Akadémián, majd a Mûszaki Egyetem Tanárképzõ Intézetében is diplomát szerzett, aztán hosszú-hosszú éveken át dolgozott kertészmérnök tanérként, utolsó munkahelye a váci mezõgazdasági szakközépiskola volt, férjével együtt.
Három gyermekük született, s Ilonka néni az unokák és a dédunokák mellett már egy ükunokával is büszkélkedhet.
Az ünnepelt, visszanézve életére kiemelte, hogy hálás, amiért azt csinálhatta, amit szeretett, hiszen szerette és szereti a növényeket, így nagyszerû élményt jelentett neki, hogy taníthatta a gondozásukat.
- Szerettem a diákokat is, három saját gyerekünk mellett az évtizedek során több mint kétezer tanulóval kerültem kapcsolatba. Jól esik, hogy öreg koromban sem felejtettek el, még most is sokan telefonálnak, írnak, többen személyesen is meg-meglátogatnak. Tanítványaim szeretete és ragaszkodása a legszebb elismerése szakmai és oktató munkámnak - fogalmazott Ilonka néni.

Feladó: Városháza

EU pályázatok