címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fördõs Attila: Elõkészítés alatt a multifunkciós sportcsarnok és a többmilliárdos turisztikai fejlesztés

Fördõs Attila: Elõkészítés alatt a multifunkciós sportcsarnok és a többmilliárdos turisztikai fejlesztés

Május utolsó napján tartotta a hónap tevékenységét összegzõ aktuális sajtótájékoztatóját Vác polgármestere. Fördõs Attila ezúttal is számos, nagy volumenû, az elõkészítés stádiumában tartó projektrõl adott áttekintést, melyek közül kiemelten beszélt a Szérûskertben megvalósuló ötmilliárdos sportcsarnok építésének elõkészítésérõl és a belváros többmilliárdos turisztikai fejlesztésérõl. Bejelentette, hogy az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály sikeres pályázatának köszönhetõen a város elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat címet, amely immár a tizenkettedik országos elismerése Vácnak.

Fördõs Attila bejelentette, hogy Deákné dr. Szarka Anita jegyzõ asszony vezetésével sikeresen pályáztak az Új Nemzedék Központ által kiírt országos pályázaton, melyen a város elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat címet. - Az erkölcsi, szakmai elismerés mellett három millió forint is a nyertes pályázó jutalma, melyet tehetséggondozó táborok szervezésére, mûvészeti eszközök vásárlására fordítunk – mondta a városvezetõ, aki hosszasan sorolta a sikert megalapozó eredményeket.

A fejlesztésekkel, a mûszaki kivitelezésekkel kapcsolatban elmonda, hogy folyamatban van a fõtéri süllyedõ sorompó kiépítése és a piac bejáratánál a körforgalom kialakítása. A polgármester kiemelete az üzembehelyezés attól függ, hogy mikorra készül el a körforgalom. Fördõs Attila itt jegyezte meg; az átadás után szigorúbb ellenõrzések várhatóak, a szabálytalankodókkal szemben a kerékbilincs alkalmazását sem vetik el, amire felkészültek a 24 órás szolgálat megszervezésével.
A nagy volumenû projektekrõl kifejtette; a hivatal a multifunkciós sportcsarnok és a belváros életében jelentõs fejlõdést generáló többmilliárdos turisztikai beruházás elõkészítõ munkálatain dolgozik. - A Bauer utcai bölcsõde megvalósítása is folyamatban van – tette hozzá a polgármester.

Fördõs Attila tájékoztatást adott arról is, hogy a hivatal szervezési osztályának koordinálása mellett az elmúlt idõszakban számos programon képviselték a várost. Mint elhangzott a képviselõk egy csoportja május 4-6. között a francia testvérvárosba, Deuil-La Barre-ba látogatott, melynek tagjai részt vettek az ott megrendezett természeti környezeti vásáron, aminek témája a klímaváltozás, a Föld jövõje és fenntartható fejlõdés lehetõségei. Kiemelten szólt Vác erdélyi testvérvárosában, Székelyudvarhelyen, az 52. Szejkei Néptánc- és népzene Fesztiválon Karánsebessy Balázs vezetésével nagy sikerrel vendégszereplõ Váczi Néptáncegyüttes fellépésérõl, melyhez gratulált a polgármester. Május 25-27. között a másik két testvértelepülésen, a csehországi Otrokovicében a Templomok Éjszakája rendezvényen a Váci Vox Humana kórus adott koncertet, míg a szlovák Dubnicában 10-15 éves váci iskolások sportbajnokságokon vettek részt.

Fördõs Attila a határon túli tartalmas testvérvárosi kapcsolatokról elmondta, hogy a V4 országai között létrejött gyümölcsözõ együttmûködéssel szinte egy idõben – nyolc éve -, de volt ahol már azt megelõzõen lerakták az alapjait a két és többoldalú együttmûködésnek. A cseh és szlovák testvérváros mellett a lengyel Zawadzkie városával kötöttek testvérvárosi együttmûködést, melyek révén számos közös rendezvényt szerveztek, amelyek anyagi forrását a Visegrád Alap pályázati támogatása biztosította.

Ezekkel a rendezvényekkel párhuzamosan olyan programokat is támogatott az önkormányzat, mint az Ezer lámpás éjszakája, amely közös összefogással, az önkormányzat és a mûvelõdési központ szervezésében valósult meg. A polgármester bejelentette, hogy az alapítvány vezetõje, a közismert televíziós személyiség, Kárász Róbert oklevélben fejezte ki köszönetét a városnak. A közös összefogás és a széles körû együttmûködés sikereként értékelte az elsõ alkalommal három napon át tartó Dunakanyar Motoros Találkozót, amely a jármûvek mellett a magyar zeneiélet ikonikus együtteseinek köszönhetõen közel húszezer látogatót vonzott a váci Duna-partra a Dunakanyar Rendezvényiroda szervezésében, amely élvezte az önkormányzat támogatását.

Feladó: Városháza

EU pályázatok