címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A rendkívüli testületi ülésrõl jelentjük

A rendkívüli testületi ülésrõl jelentjük

Augusztus 13-án rendkívüli ülést tartott az önkormányzati képviselõ-testület, s a döntéshozók az egyik legfontosabb feladatként rendeletet alkottak a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjének szabályozásáról, illetve ezzel összefüggésben módosították a közösségi együttélés alapvetõ szabályait sértõ magatartásokról és azok jogkövetkezményeirõl szóló korábbi rendeletet.

A rendeletalkotás indoka: A "Fõutca - Fõtér projekt" megvalósulása következtében az önkormányzat korlátozott forgalmú övezeteket jelölt ki. Ezek köre késõbb tovább bõvült, valamint az ezen területekre történõ önkényes behajtás megakadályozása érdekében süllyedõ oszlopokat szereltek fel. Az elmúlt idõszak tapasztalatai alapján pedig szükségessé vált az érintett városközponti területek használati rendjének rendeleti szintû újraszabályozása.
A testület hozzájárulást adott ahhoz, hogy a Váci Waldorf Alapítvány (mint adós) bankhitel felvétele kapcsán a Vác 1620/7 helyrajzi számú ingatlanra 60.000.000,- Ft tõke és annak valamennyi járuléka erejéig elsõ ranghelyen az ingatlant terhelõ jelzálogjogot és annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztessen be.
A vonatkozó törvényi elõírás értelmében a helyi közösségi közlekedési szolgáltatást megrendelõ települések augusztus 21-ig pályázatot nyújthatnak be az üzemeltetési, támogatási költségek csökkentése érdekében. A pályázatnak az önkormányzat határozatba foglalt nyilatkozatát is tartalmaznia kell a helyi szintû feltételek biztosítására vonatkozóan. A rendkívüli ülésen ezt a határozatot is elfogadták a döntéshozók.
Fördõs Attila polgármester elõterjesztése alapján, költségvetési forrás felszabadításával fedezetet biztosított a testület a Kosdi út - Deákvári fasor - Telep utcai keresztezõdés körforgalmú csomóponttá fejlesztésének folytatásához, továbbá a Kosdi út - Jávorszky sétány keresztezõdés forgalombiztonságának növelését szolgáló tervezett beruházás terveinek elkészíttetésére.
Az önkormányzat részérõl nincs akadálya a Waitzen Klasszik Veteránjármû Egyesület szeptember 1-re tervezett rendezvényének, a képviselõ-testület ugyanis felhatalmazta a polgármestert az autófelvonulás útvonalának illetve az esemény Duna-parti pihenõ helyszínének biztosítására vonatkozó engedély-kérelem jóváhagyására.

***

Hirdetmény

Vác Város Önkormányzatának Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 9/2012. (III. 22.) sz. rendeletének 40. § /1/ bekezdése alapján az alábbi tájékoztatást adom:
Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 2018. augusztus 13.-i rendkívüli ülésén az alábbi rendeleteket alkotta:
- 30/2018.(VIII.14.) sz. rendeletalkotás – a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjének szabályozásáról.
A szabályozás elsõsorban az övezetek igénybevételének jogcímét, a behajtás rendjét szabályozza annak érdekében, hogy a területeken a megjelenõ gépjármû forgalom a
lehetõ legkisebb mértékû legyen, a várakozás (parkolás) a területen megszûnjön, illetõleg idõtartama minimálisra csökkenjen.
- 31/2018.(VIII.14.) sz. rendeletmódosítás – a közösségi együttélés alapvetõ szabályait sértõ magatartásokról és azok jogkövetkezményeirõl szóló
31/2016.(VII.15.) sz. rendeletrõl.
A korlátozott forgalmú övezetekbe történõ behajtás rendjérõl szóló önkormányzati rendelet újraszabályozása vált szükségessé, mely által a rendelet kiegészül a korlátozott
forgalmú övezetekbe történõ behajtás rendjével kapcsolatos együttélési szabályokkal.

A rendeletek a Váci Polgármesteri Hivatal Jogi Osztály 129. sz. irodájában megtekinthetõk.


Deákné Dr. Szarka Anita jegyzõ

Feladó: Városháza

EU pályázatok