címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szeptember második hétvégéjén lesz az õszi ligettakarítás

Szeptember második hétvégéjén lesz az õszi ligettakarítás

Az idén szeptember harmadik hétvégéjén lesz a Hétkápolna kegyhely Mária-búcsúja.

A kiemelkedõ jelentõségû zarándok eseményhez kapcsolódóan ezúttal szeptember 7-8-án tartják a már hagyományos õszi ligettakarítást, a szervezõk bíznak benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is nagyon sokan bekapcsolódnak a környezetszépítõ közösségi munkába.

Pénteken elsõsorban iskolás csoportokat várnak, míg 8-án, szombaton szeretettel látnak mindenkit, aki segíteni szeretné a munkát - a takarítás, szemétszedés, lombgyûjtés mindkét napon 9 órakor kezdõdik.

A programot Dr. Varga Lajos segédpüspök-plébános és a Hétkápolna templomi közössége, valamint a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány elnöke, Bíró György szervezik a város támogatásával.

Szemétszedés, avargyûjtés, letört ágak összegyûjtése, és egyéb kertészeti munkák várnak a résztvevõkre, annak érdekében, hogy az esõs évszak beálltával az elrothadt levelek, szemét miatt ne legyen balesetveszélyes a park megközelítése.

A résztvevõknek korlátozott mennyiségben kerti szerszámokat is tudnak biztosítani a szervezõk, de ha valakinek van otthon gereblyéje, vagy egyéb szerszáma, illetve védõkesztyûje, kérik, vigye magával.

A Váci Városfejlesztõ Kft. felajánlotta az összegyûjtött hulladék elszállítását és újrahasznosításának megszervezését, a szakmai munka támogatásában Mezei Helga fõkertész nyújt segítséget, amit a szervezõk ezúton is köszönnek.

További információ: Tel: 06 30 921 3924, e-mail: birogyorgy@yahoo.com

Feladó: Városháza

EU pályázatok