címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egyházi és világi vezetõk találkozója

Egyházi és világi vezetõk találkozója

Városunk gazdasági és társadalmi helyzetérõl, továbbá a jövõbeni elképzelésekrõl tárgyaltak Vác önkormányzati, illetve a helyi egyházi közösségek vezetõi szerdán reggel a Városházán megtartott találkozón.
A munkaértekezletet Matkovich Ilona polgármester hívta össze, melyen rajta kívül Inotay Gergely alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfõnök vett részt a városvezetés részérõl. A váci egyházakat Rolik Róbert esperes Vác-Deákvár plébánosa, Torma Zsolt Joel Vác-Alsóváros káplánja (Váci Római Katolikus Egyházmegyei Hatóság), Bubrik Miklós parókus (Váci Görögkatolikus Egyházközség), Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök és Csuka Tamásné alsóvárosi lelkész (Vác Alsóvárosi Református Misszió Egyházközösség), Detre János lelkész (Evangélikus Egyházközség), dr. Borsi Attila lelkész (Vác-Felsõvárosi Református Egyházközség) és Meláth Attila lelkész (Baptista Gyülekezet) képviselte.
A megbeszélésen szó volt az új városvezetés terveirõl, a városi közösségek megerõsítésének fontosságáról, a kölcsönös segítségnyújtás módjairól, és újra kezdõdtek a tárgyalások a váci Öt Templom Fesztivál megszervezésérõl. A jó hangulatú találkozó alkalmat adott arra, hogy a városi- és egyházi vezetõk jobban megismerjék egymást. A résztvevõk megállapodtak abban, hogy a hasonló egyeztetések városunk világi és egyházi eseményeirõl a jövõben rendszeresek lesznek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok