címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tartalmas bizottsági ülésekkel indítottak

Tartalmas bizottsági ülésekkel indítottak

Az új önkormányzati ciklus elsõ tanácskozásait tartották meg a hét elsõ napjaiban Váci Város Önkormányzat szakbizottságai. Ezeken több, átruházott hatáskörben hozott döntés is született.
Mindhárom bizottság teljes létszámban tárgyalta meg a tartalmas napirendi sor elõterjesztéseit. Újdonság volt, hogy a tanácskozásoknak a városházi nagyterem adott helyet, ahol kulturáltabb, kényelmesebb és technikailag megoldhatóbb körülmények között folyhatott a tárgyalás.
Hétfõn a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság közel háromórás tanácskozásán elöljáróban tájékoztatók kerültek sorra a Közterület-felügyelet tevékenységérõl, a beruházások aktualitásairól, illetve a téli hóhelyzetre való felkészülés állásáról. A grémium javasolta a képviselõ-testületnek, hogy az évek óta tervezett, ám a város igényeinek nem megfelelõ többezres rendezvénycsarnok támogatási szerzõdését mondja le, illetve az arra ígért 5 milliárdos állami forrás kapcsán kérje annak egyéb, fontosabb fejlesztésekre való átcsoportosítását.
Több önkormányzati intézmény alapdokumentumaiban szükséges a választás után aktualizálni a személyi vonatkozású tartalmat. Kezdeményezték, hogy a valós funkcióval nem rendelkezõ ÉPMET Kft-t végelszámolással szüntessék meg. Közel húsz olyan ingatlanügyben is döntés született, amelyek elõterjesztõje a Városfejlesztõ Kft. vagyonhasznosítási részlege volt. Részletes vita alakult ki a közterületi díjak, illetve a behajtási engedélyek díjainak felülvizsgálata kapcsán, ezekrõl döntés a november 26-i plenáris ülésen születhet.
Kedden az Emberi Kapcsolatok Bizottsága nyílt ülésén egy fogorvosi kérelem kedvezõ elbírálását követõen javasolta a képviselõ-testületnek az iskolaegészségügyi körzetek módosítását, valamint, a sportcsarnokbeli óvodás sportnap bérleti díjának elengedését. A bizottsági tagok tudomásul vették a Katona Lajos Könyvtár állományellenõrzésérõl, továbbá az alapfokú oktatási, nevelési intézmények statisztikai összesítõjérõl benyújtott anyagot és két bérlakás pályáztatását is jóváhagyták.
Ezt követõen már zárt ajtók mögött fogalmaztak meg javaslatot a mûvelõdési központ igazgató állására beérkezett pályázatokról, továbbá a Vác Város Sportjáért kitüntetõ cím odaítélésére tettek javaslatot. Majd közszolgáltatási díjkedvezményekrõl is döntöttek, valamint lakásbérleti jogviszony hosszabbítási kérelmeket és lakásügyeket bíráltak el.
A bizottsági tárgyalássorozat zárásaként szerdán a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság ülésezett. A likviditási jelentés megtárgyalását követõen a Váci Városfejlesztõ Kft. és a vele együttmûködõ gazdasági társaságok augusztusi és szeptemberi tevékenységét tekintették át. A váci színház mûködésének felülvizsgálatáról szóló tájékoztatót követõen szakmai vizsgálatnak vetették alá az önkormányzat elsõ háromnegyedévi gazdálkodásáról adott polgármesteri beszámolót. Napirendre került az idei költségvetés, továbbá az élelmezési nyersanyagköltségek aktualizálása is. Javasolták, hogy a testület a 2020-as folyószámla hitelkeret összegét 800 millió forintban kezdeményezze a szerzõdõ pénzintézménnyel.

Feladó: Városháza

EU pályázatok