címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Sokan futottak a Mikulással

Sokan futottak a Mikulással

A hirtelen beköszöntött téli idõjárás ellenére ebben az esztendõben is nagyon sok gyermek és felnõtt vállalkozott arra, hogy különbözõ kategóriák versenytávjait teljesítve részt vegyen városunk egyik legnagyobb tömegsport rendezvényén, a Mikulásfutáson.
A 23. alkalommal megrendezett eseményre most is városunk fõterén gyülekeztek a résztvevõk. Köztük mintegy 130 óvodás, akik a szülõkkel, nagyszülõkkel együtt teljesítették saját távjukat. A különbözõ kategóriák közül a leghosszabbakon indulók rajtoltak elsõként, a legnagyobb mezõnyt vonzó, két és fél kilométeres „bulifutás” startja volt utoljára. A hosszabb távokon futók mikrochipes rajtszámaik alapján a célba érést követõen azonnal megtudhatták az eredményüket.
A versenyt több fogyatékkal élõ sportoló is teljesítette. Többen babakocsit tolva, vagy házi kedvenceikkel együtt futottak. Sokan jöttek úgy futni, hogy cipõs dobozban ajándékot csomagoltak és odaadták a Baptista Szeretetszolgálat aktivistáinak, akik december 19-ig gyûjtenek a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékokat. Ebbõl az alkalomból a város nevében Inotay Gergely alpolgármester nem csak köszönetét fejezte ki, hanem egy verset is elmondott. A város polgármestere, alpolgármesterei és számos képviselõ és a rendõrkapitány is ellátogatott a versenyre.

A verseny eredményei a www.futavac.hu honlapon megtekinthetõk.

Feladó: Városháza

EU pályázatok