címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közlekedést érintõ döntések – szakmai alapon

Közlekedést érintõ döntések – szakmai alapon

Az új városvezetõi koncepció szerint immár csak szakmai döntéshozó folyamat végén születhetnek meg a váci polgárok mindennapjait közvetlenül érintõ közlekedési szabályozásra vonatkozó döntések is.

Ennek keretében a szakbizottsági hatáskörben frissen meghozott döntések e területen is többlépcsõs szakmai folyamat eredményei. Az érintett lakosság és/vagy az adott választókerület képviselõje által javasolt változtatások kapcsán a hivatal szakapparátusa által kidolgozott elõterjesztéseket elõbb a közlekedési szakemberekbõl álló munkacsoport véleményezte és fogalmazott meg ajánlásokat a szakbizottságnak.

Ez alapján a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság február 10-én megtartott ülésén aztán a kilenctagú grémium megvitatta a módosításokat és meghozta döntéseit.
Eszerint a biztonságosabb közlekedés érdekében:
- a Hattyú utca elején lévõ kijelölt gyalogátkelõhely után „Megállni tilos” tábla és „5 m” kiegészítõ tábla kerül;
- a Szent Flórián utca és a Tavasz utca keresztezõdésében (a Hattyú utca felé vonatkoztatva) „Várakozni tilos” jelzõtábla kerül kihelyezésre;
- a Magyar utca és a Fonó utca keresztezõdésébe (a Fonó utcára vonatkozóan) „Várakozni tilos” jelzõtábla,
- a Kertész utca-Mezõ utca keresztezõdésébe (a Pálffy utca irányára vonatkoztatva) „Megállni tilos” jelzõtábla kerül kihelyezésre.

A szakemberek ezúton is kérik az arra haladókat, hogy a táblák kihelyezése után fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsák be az elõírásokat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok