címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

„Nagykorú” lett a Váci Tavaszi Fesztivál

„Nagykorú” lett a Váci Tavaszi Fesztivál

A váci Madách Imre Mûvelõdési Központ (MIMK) 18. alkalommal rendezi meg városunk egyik legnagyobb kulturális eseménysorozatát, a Váci Tavaszi Fesztivált. A 2020. március 11-én kezdõdõ rendezvénysorozat – a kísérõ programokkal együtt közel harminc eseménnyel - a helyi mûvészek mellett ebben az esztendõben is számos országosan ismert elõadót vonultat fel. A fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtökön délben tartották meg a rendezõ intézményben.

A tájékoztatón Matkovich Ilona köszöntötte a megjelenteket. Vác polgármestere üdvözlõ szavain túl többek között hangsúlyozta, hogy a Kultúra Magyar Városában a sok kiemelkedõ kulturális esemény sorában milyen fontos szerepe van az egy-egy évszakhoz köthetõ rendezvénysorozatnak, így a Váci Tavaszi Fesztiválnak is. Mint mondta, azt tapasztalja a városban, hogy a széleskörû érdeklõdést kielégítõ programkínálat elõadásait nagy várakozás elõzi meg.

Az idei program fontosabb jellemzõit sorolta és a szervezés részleteirõl is említést tett ezt követõen a MIMK igazgatója, Laczi Sarolta. Büszkén említette meg, hogy nem egy programra már hetekkel korábban minden jegyet értékesítettek, és a 7,5 milliós keretbõl érzése szerint nívós produkciókat láthat nem csupán a váci, hanem sok más településrõl is idelátogató közönség.

A rendezvény keretében ezúttal is színes palettán mozog a kínálat. Lesz könnyû- és komolyzenei koncert, humor, színházi elõadás, gyermekeknek szóló program és kiállításokat is szerveznek. Nagy segítséget jelent a Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert forrás. Az igényesség, a megszokott jó színvonal, a változatos kínálat, valamint a széles spektrumú célközönség igényeinek kiszolgálására való törekvés mellett az elérhetõ jegyárak is fontos szempontot jelentettek a szervezõmunkában.

A sajtótájékoztató további részében három elõadásról kaphattunk részletes ismertetést: Venyige Sándor igazgató, a Veres1 Színház Örkény István: Tóték címû elõadását, Sándor Bence karnagy, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Bogányi Gergellyel közös Mozart-estjét, Újvári Zoltán Szilveszter (Zola) pedig a New Level Empire együttes hanglemezbemutató koncertét ajánlotta az érdeklõdõk figyelmébe.

(Mellékletünkben a XVIII. Váci Tavaszi Fesztivál részletesebb programismertetõje is megtalálható.)

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
tavaszifeszt.pdf

EU pályázatok