címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elkészült az újabb Váci Hírnök

Elkészült az újabb Váci Hírnök

Érthetõ módon a váci önkormányzat hivatalos havilapjának tartalmát is jelentõs mértékben meghatározza a koronavírus járvány. A városunk életében is nagy változást hozó fertõzés kapcsán hozott intézkedésekrõl szól Matkovich Ilona egész oldalas polgármesteri összefoglalója is a Váci Hírnökben.

A következmények közül a vendéglátás változásáról, az idõsellátás átszervezésérõl, az oktatási rendszer átállításáról és a kórházi gyógyítás mellett a felfüggesztett sportélet váci vonatkozásairól is ír a lap.

Bár a még terv szerint megtartott szakbizottsági ülések után – egészségvédelmi szempontok miatt – elmaradt a képviselõ-testület munkaterv szerinti márciusi ülése, a törvényi felhatalmazás alapján a halaszthatatlan témákban (a képviselõi javaslatokat begyûjtve és azokat felhasználva) a polgármester döntést hozott. Így a bizottsági határozatok ismertetése mellett a hatályba lépõ döntésekrõl, illetve a rendeletmódosítások lényeges elemeirõl is tájékoztatást ad a friss Váci Hírnök.

A városi események közül olvashatnak a rabtemetõben megtartott megemlékezésrõl, továbbá a városvezetés tiszteletadásáról az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hõsi emlékhelyeinél. Röviden felidézi a lap a Vám utcai robbanást és ismerteti, milyen módon egyszerûsödött a polgármesteri hivatal ügyintézési rendszere a polgárok számára.

A friss lapszámban Inotay Gergely alpolgármester bemutatkozó ars poeticája mellett a közismert váciakat bemutató sorozat segítségével ezúttal a népszerû karikaturistát, Marabut (Szabó László Róbertet) hozza közelebb az olvasóhoz a szerzõ.

A Váci Hírnök idei harmadik számát természetesen az anyakönyvi hírek, a patikaügyeleti rend, a legfontosabb elérhetõségek teszik teljessé és a napokban érkezik meg a váci lakosokhoz. Amennyiben mégsem találja meg postaládájában, kérjük ezt jelezze a felelõs kiadónak: Váci Városimázs Kft., 30 583-6767, vagy estv@estv.hu

Feladó: Városháza

EU pályázatok