címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szándékos rongálás a játszótereken – nyomravezetõi díj

Szándékos rongálás a játszótereken – nyomravezetõi díj

Az elmúlt három napban sorozatos, szándékos rongálások történtek az önkormányzati fenntartású városi parkokban, játszótereken. Padokat, hintákat, játszóeszközöket tettek használhatatlanná vandál kezek a Kálvin utcai játszótéren, a Duna-parton, a Damjanich téren, a Földváry téren és a Deákvári fõtéren. Felvetõdik annak a gyanúja is, hogy szervezett, elõre kitervelt károkozásról van szó.

Matkovich Ilona felvette a kapcsolatot a váci rendõrkapitánnyal és ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tesz. Felkérte továbbá a polgárõrséget, illetve a Közterület-felügyelet munkatársait, hogy a város hasonló közterületeit fokozott figyelemmel ellenõrizzék.

A polgármester ezúton is felkéri a váci polgárokat, amennyiben hasonló rongálást tapasztalnak, azt a városházi zöldszámon – 06 80 890 020 – azonnal jelentsék be, ugyanakkor a balesetveszélyessé vált, vagy megrongált eszközökhöz ne nyúljanak hozzá, hogy a hatóságok nyomokat rögzíthessenek. Egyúttal a nyomravezetõnek az önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetõi díjat ajánl fel.

Feladó: Városháza

EU pályázatok