címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

DMRV - a jövõ héttõl enyhülhet a szaghatás

DMRV - a jövõ héttõl enyhülhet a szaghatás

A váci szennyvíztisztító telep környezetében és már a város egyéb területein is tapasztalható bûzhatás miatt sok lakossági bejelentés érkezett a DMRV-hez és az önkormányzathoz is. A már hosszú évek óta rövidebb-hosszabb ideig és eltérõ intenzitással terjengõ szag miatt a városvezetés többször kérte az állami céget a probléma megszüntetésére.

A város kérésére tegnap helyszíni bejárásra biztosítottak lehetõséget a DMRV vezetõi. A testületbõl csak az Összefogás Vácért frakció képviseltette magát, így jelen volt Kiss Zsolt alpolgármester is. Az eseményre meghívást kapott a témában sajtótájékoztatót tartó Mokánszky Zoltán volt alpolgármester is, aki azonban nem élt a lehetõséggel.

A bejáráson a vízmû szakemberei ismertették a probléma forrását és a jövõ hétre a bûz enyhülését ígérték. Hangsúlyozták, hogy az erõs szaghatás megszüntetésén már a hiba észlelésekor elkezdtek dolgozni, de azt annak összetettsége miatt nem lehetett azonnal megoldani.

A jelenség összefüggésben van a telepen zajló felújítással, amelyet 2020 november helyett várhatóan csak 2021 júniusára fejez be az M-E konzorcium, melynek a vezetõje a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft.

Feladó: Városháza

EU pályázatok