címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb ózongenerátorok a városi intézményeknek

Újabb ózongenerátorok a városi intézményeknek

Bár központi támogatást a járványveszély csillapítására továbbra sem kap városunk, az önkormányzat saját forrásból, illetve a segítõkész polgárok segítségével folyamatosan igyekszik védõeszközök beszerzésével is megóvni a váci embereket a koronavírus újabb támadásától. Ennek jegyében több városi intézmény számára vásároltak és adtak át nagyteljesítményû ózongenerátorokat az elmúlt napokban.

A Váci Dunakanyar Színház részére átadott felszerelés átadóján Inotay Gergely alpolgármester elmondta: a tavaszi veszélyhelyzet a teljes zárásé, a nyár a fokozatos nyitásé, míg az õsz az óvatosan megengedõ rendezvényszervezés ideje lett. Ennek a kihívásnak akar az önkormányzat megfelelni akkor, amikor intézményeit – legyen az nevelési, szociális vagy kulturális – felszereli a védekezéshez, megelõzéshez szükséges tisztító és fertõtlenítõ szerekkel, eszközökkel.

Mint mondat: „A leghatékonyabb fertõtlenítõ eszközét ma a Dunakanyar Színház, a mûvelõdési központ és a bölcsõde veheti tulajdonába. Elõbbi két intézményünk olyan nagy teljesítményû készüléket kap, ami alkalmas a nagy termek tökéletes vírusmentesítésére, hogy közönségünk mindenkor biztonságosan látogathassa a megrendezésre kerülõ elõadásokat, rendezvényeket.”

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy az eszközök összértéke közel egymillió forint. Ennek forrása a STOP KORONAVÍRUS VÁC adománygyûjtõ OTP-bankszámla (Vác Város Önkormányzata 11742094-15395429-10330009), amelyre továbbra is köszönettel veszik szervezetek, magánemberek támogató befizetéseit.

Feladó: Városháza

EU pályázatok