címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Befejezõdött a Zöldfa utca aszfaltozása

Befejezõdött a Zöldfa utca aszfaltozása

A kedvezõtlen idõjárás ellenére a tervezettnél jobb ütemben halad a Zöldfa utca aszfaltozása, így akár már a pénteki határidõ elõtt birtokba vehetik az autósok.

Kiss Zsolt (Összefogás Vácért) az ES TV-nek elmondta: a kivitelezõ nagy erõkkel állt neki az alsóvárosi útszakasz megújításának. Az alpolgármester a helyszínen számolt be arról, hogy a felújítási határidõ az elõzetes tervek szerint péntek volt, de ennél hamarabb visszaadják az utcát a forgalomnak. A szerdán elkészült aszfaltozást követõen már csak jelfestési és környékrendezési munkák vannak hátra. Kiss Zsolt szerint csütörtökön délután nagy valószínûséggel vissza tudják adni az itt élõknek a Zöldfa utca teljes hosszát.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Földváry tér egyik legforgalmasabb útszakasza évek óta jogos panaszokat kiváltó rossz állapotban volt. Az idei költségvetésben a gépjármûadóból már tervezve volt a szükséges 18 millió forintos felújítás, ám a kormány ezt az adóbevételt – mintegy 115 millió forintot – elvonta. Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) választókörzeti képviselõ kezdeményezésére átcsoportosítással sikerült forrást biztosítani arra, hogy még ebben az évben megszûnjenek a balesetveszélyes úthibák.

Az ES Televíziót arról is tájékoztatták, hogy az utca forgalomtól való elzárása egyéb munkákra is alkalmat adott, így a Városfejlesztõ Kft. munkatársai a napokban megmetszették a fákat, kijavítják a járda hibáit, és az utca fõút felõli végén pedig kiszedték a korábban kényszerûen otthagyott facsonkot.

***
Az új városvezetés kiemelten figyel az út- és járdafelújításokra. Fenntartói, lakossági és önkormányzati finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévõ, parkolásra alkalmas terület, a Gödöllõi úton található vasúti átjáró útszakasza, a Zichy és a Zöldfa utcai, valamint a Budapesti fõúti járda egy-egy része, és a Duna-parti kerékpárút jelentõs szakasza. Aszfaltréteget készíttettek az Akó utca elhanyagolt részén, a Beniczky utca egy szakaszán, a Nemzetõr úton és a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai keresztezõdésében, illetve akadálymentessé tettek több járdavéget is. Új aszfaltréteget kapott a Szent Mihály dûlõ és a Gombási út 1-1 szakasza, és Sportcsarnok elõtti Bán Márton utca macskaköves része is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok