címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ünnepi köntösben Vác fõtere

Ünnepi köntösben Vác fõtere

A hazánk turisztikai érdekességeivel, látványosságaival foglalkozó szakirányú weboldal (turizmus.com) bemutató hírben foglalkozik a váci fõtér ünnepi díszítésével, illetve az adventi programokkal. Az alábbiakban ezt az ismertetõt közöljük.

„Vác ebben a nehéz idõszakban is ünnepi köntösbe öltözteti a város fõterét az adventi idõszakra, a tervezett események közül pedig néhányat online térben rendez meg.

A közös várakozás, a közös ünneplés idén sem marad el, csak kisebb közösségekben, a meghitt családi körben erõsödik fel az ünnep jelentõsége – számol be róla a város vezetése szerkesztõségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fõtérre tervezett adventi vásár és az ünnepi szabadtéri programok a korlátozások miatt ugyan elmaradnak, de az adventi idõszak legmeghittebb eseményét, a fõtéri gyertyagyújtást a váciak élõben figyelemmel kísérhetik a város online csatornáin. Az eseményeken a váci egyházi méltóságok ünnephez kötõdõ gondolatait is meghallgathatják az érdeklõdõk, melyek segítik a lelki felkészülést, a várakozást.
A fõtéren az arra sétáló családok fotókat készíthetnek a karácsonyi díszítésû hintón, valamint megcsodálhatják Vác városa hatalmas díszített karácsonyfáját is. A betlehemi istálló is sok érdeklõdõt vonz idén is.

A Váci Vendégvárók Egyesületének felhívására a gyermekek, családok saját karácsonyi díszükkel is hozzájárulhatnak a fõtér karácsonyi varázsához.

A Madách Imre Mûvelõdési Központ lehetõségeihez mérten online térben kínál programokat az érdeklõdõknek az ünnepi idõszakban.

Az archív koncertfelvételek mellett élõben láthatják majd a váciak Pál Feri atya elõadását december 14-én, hétfõn 19:00-kor, ahol tartalmas gondolatokkal gazdagodhatnak majd a nézõk, valamint a szilveszterre tervezett New Level Empire zenekar koncertjét is megtekinthetik az intézmény online közvetítéseként, december 11-én, pénteken 20:00 órakor.

A mûvelõdési központban mûködõ mûvészeti közösségek ünnepi posztjai is elérhetõek lesznek a világhálón az intézmény tolmácsolásában.
Bõvebb információ az elõadásokról a Mûvelõdési Központ honlapján: www.mimk.hu”


A fotókkal illusztrált cikk elérhetõ: https://turizmus.com/desztinaciok/unnepi-kontosben-vac-fotere-1172680

Feladó: Városháza

EU pályázatok