címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Látni és látszani

Látni és látszani

Itt van az õsz, itt van újra. Csökkennek a belátható távolságok, növekednek a fékutak. Õsszel a közlekedési balesetek jellemzõ oka, hogy a jármûvezetõk nem veszik figyelembe az idõjárási-, látási- és útviszonyokban bekövetkezett változásokat. Nem tartják be azt a sebesség megválasztására vonatkozó alapvetõ szabályt, hogy a belátható távolságnak nagyobban kell lennie, mint a féktávolságnak.

Õsszel a jármûvezetõk egyik fontos felelõssége, hogy a jármûvek felkészítésérõl gondoskodjanak. Emellett szükséges kellõ figyelmet fordítani saját látásuk ellenõrzésére is. Látásunk a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele. Ezen alapul elsõsorban a külsõ információk megszerzése, mely információk alapján történik a döntéshozatal, a külsõ körülményekre való megfelelõ reagálás.

A „Látni és látszani 2018 – egymásért” kampányban a résztvevõ szervizek két lehetõséget ajánlanak fel:

- a más ügyben a szerviz szolgáltatását igénybe vevõ ügyfél jármûvét - egyfajta bónusz szolgáltatásként - a kampány ideje alatt ellenõrzik,
- a szerviz/mûhely a kampány ideje alatt felmerülõ javításokra, akciós kedvezményt kínál.

A „Látni és látszani 2018 – egymásért” kampányban a résztvevõ optikusok az alábbi lehetõségeket ajánlják fel:

-szemvizsgálat (korrekciós segítség szükséges-e),
-dioptria-érték megállapítás,
-tanácsadás,

A kampányhoz kapcsolódó információkat a www.latnieslatszani.hu célirányos honlap tartalmazza, mely folyamatos feltöltés alatt áll. Ezen megtalálhatóak az egyes szervízek, optikusok, illetve egy szerviz- és optikakeresõ szolgáltatás is. Az ORFK-OBB koordinálásában számos média-megjelenés várható a kampány során.

Remélhetõleg minél több állampolgár igénybe veszi a felkínált biztonsági vizsgálatokat.

Balesetmentes közlekedést kíván a Vác Rendõrkapitányság!

Feladó: Váci Rendõrkapitányság

EU pályázatok