címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

„Látni és látszani” közlekedésbiztonsági program

„Látni és látszani” közlekedésbiztonsági program

Õsszel a közlekedési balesetek jellemzõ oka, hogy a gépjármûvezetõk nem az idõjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelõen vezetik jármûveiket. Ebben az idõszakban a jármûvezetõk egyik fontos felelõssége, hogy a jármûveik felkészítésérõl gondoskodjanak. Emellett a jármûvezetõk nem fordítanak kellõ figyelmet saját látásuk fontosságára, pedig a biztonságos közlekedés alapfeltétele a külsõ információk megszerzése, ezen információk alapján hozott döntés meghozatala, ezáltal a külsõ körülményekre való megfelelõ reagálás.

A „Látni és látszani” kampány fõbb jellemzõi:
Az ORFK-Országos Balesetmegelõzési Bizottság 2019. október 22-tõl meghirdeti „Látni és látszani” programját, amely december 8-ig tart. A program célja arra ösztönözni a jármûvezetõket, hogy éljenek a felkínált lehetõségekkel, vagyis vizsgáltassák át jármûveiket és ellenõriztessék a látásukat. Mindezt díjmentesen tehetik, a vizsgálatok térítésmentesek. A kampányba szakszervizek és optikusok folyamatosan kerülnek bevonásra az ország különbözõ részein. A projecthez csatlakozott az OMW Hungária Kft. A vizsgálatra mind magánszemélyek, mind cégek jelentkezhetnek.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság, Országos Balesetmegelõzési Bizottsága (ORFK-OBB) gondoskodik egy célirányos honlapról is: www.latnieslatszani.hu. amely folyamatos feltöltés alatt áll. Ezen megtalálhatók az egyes szervízek, optikusok, illetve egy szervíz- és optikakeresõ szolgáltatás is. Az akcióra való felhívás idén fokozottan épít a társadalmi felelõsségvállalásra.

A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, társadalmi felelõsség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezõit a közlekedés minden résztvevõje felismeri és tesz is érte.

Balesetmentes közlekedést kíván Vác Város Balesetmegelõzési Bizottsága!

Feladó: Váci Rendõrkapitányság

EU pályázatok