címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Spanyol diákok városunkban

Spanyol diákok városunkban

Az elmúlt hét közepén érkezett Vácra az a spanyol diákcsoport, amely a váci I. Géza király Közgazdasági Szakközépiskola több éve folytatott diákcsere programjának része.
A tizenkilenc tanulóból és két pedagógusból álló, andújari küldöttség április 4-én érkezett városunkba és egyhetes itt tartózkodás után utazik haza. Egy korábbi projekttalálkozón vetõdött fel a diákcsere ötlete, melynek célja, hogy a benne résztvevõk minél jobban megismerhessék a másik nép kultúráját. A hasonló események lehetõséget nyújtanak a fiatal generációknak, hogy gyakorolják az idegen nyelveket és megismerkedjenek egy másik ország mindennapjaival, szokásaival. A családoknál elhelyezett spanyol fiataloknak a hét folyamán számos érdekes programban volt és lesz részük. A szervezõmunka eredményeként a programban szerepelt sárkányhajózás a Dunán, bográcsozás az iskola kertjében, bowlingozás, városnézés Vácon és Budapesten, Parlamentlátogatás, kirándulás Visegrádra.
Hétfõn délelõtt vendégeinket a váci Városházán fogadta Fördõs Attila is, aki röviden ismertette városunk történelmi múltját. A Fördõsné Rozmán Edina tanárnõ vezetésével érkezõk ezt követõen a polgármestertõl hallhattak Vác nevezetességeirõl, ipari, kulturális és sportjellemzõirõl, majd a város ajándékát átnyújtva Fördõs Attila további kellemes idõtöltést kívánt a spanyol látogatóknak és sok sikert a hasonló diákcsere programokhoz. Ezt követõen Papp László kalauzolása mellett a vendégek megtekintették a nemrég átadott MADI-gyûjteményt és megismerkedhettek a Városháza több termével, jellegzetességeivel is.
A spanyol csoport a szerdai búcsúvacsorán köszön el vendéglátóitól.
A magyar diákok spanyolországi viszontlátogatására a következõ tanév szeptemberében kerül sor.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok