címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Pályázat egészségügy területére vonatkozó primer prevenciós tevékenységek támogatására

Pályázat egészségügy területére vonatkozó primer prevenciós tevékenységek támogatására

Vác Város Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága pályázatot ír ki az egészségügy területére vonatkozó primer prevenciós tevékenységek támogatására. A pályázható keretösszeg 2014. évben 2.500.000.-Ft.
Pályázhatnak önálló jogi személyiséggel bíró civil szervezetek. (Tehát nem pályázhat pl.: költségvetési intézmény, vagy annak része, egyéni és társas vállalkozás, különféle önkormányzatok.)

Elõny, ha a civil szervezet székhelye Vácott van, de a tevékenységének elsõsorban erre a területre kell esnie. A tevékenységét jelzõ dokumentációban ( pl. alapítványnál alapító okirat ) egyértelmûen meg kell legyen határozva az elsõdleges megelõzési tevékenység az egészségügy területén.

Megfelelõen dokumentálni kell, hogy a pályázó szervezetnek milyen gyakorlata, szakmai kompetenciája van a megjelölt tevékenység végzésére (korábbi szakmai tevékenységek, eredmények).
Meg kell jelölni, hogy kikbõl áll a szakmai team, a szakemberek milyen végzettséggel, gyakorlattal rendelkeznek a szakmai szervezet kerüljön részletes bemutatása.

Pályázni lehet betegségmegelõzõ, egészségmegõrzõ programok végzésére. Meg kell jelölni azt a betegséget, vagy betegségek körülhatárolt körét, amire a program vonatkozik. Ennek megfelelõen meg kell jelölni a veszélyeztetettek körét is. (Nem elfogadhatóak az egészséget általában pozitívan befolyásoló tevékenységet végzõk pályázatai konkrét prevenciós program nélkül, mint például különféle sporttevékenységet végzõk, kirándulásokat szervezõk , úszást oktatók, stb. Ugyancsak elfogadhatatlan, ha a pályázat pusztán eszköz vagy gyógyszer beszerzésére irányul.) Természetesen ezek a tevékenységek is lehetnek – pl. alternatív viselkedési mintaként - a program részei, de az egész szakmai programba jól beágyazottan, azt megfelelõen megindokolva.
Gyógyító tevékenységre, másodlagos és harmadlagos preventív tevékenységre pályázni nem lehet.

Pontosan le kell írni a szakmai programban, hogy milyen módszerekkel (pl. szûrõvizsgálatok, készségfejlesztés, ismeretterjesztés, stb.) kívánja a pályázó a célt elérni. Meg kell jelölni, hogy kik azok a szakmailag felkészült, a prevenció területén képzett, megfelelõ gyakorlattal rendelkezõ munkatársak, akik a tevékenységet végezni fogják.
Elsõsorban szakmai tevékenységre lehet pályázni, az eszközvásárlás a pályázati összeg 20%-ánál több nem lehet.

A programûrlapon szereplõ költségvetést érintõ részben legalább 20%-os önrészt meg kell jelölni.
A program befejezését követõ egy hónapon belül - legkésõbb 2015. április 30-ig - a pályáztató felé szakmai és pénzügyi beszámolót kell készíteni, melynek elválaszthatatlan részét kell képezze a valamennyi mozzanatot alátámasztó, tételes pénzügyi elszámolás.

A beszámolót a Bizottság akkor tekinti elfogadhatónak, ha az tételes áttekintést ad a felhasznált pénzeszközökrõl, alátámasztja a támogatás felhasználásának szakmaiságát, tételesen, eseményenként követhetõ belõle a résztvevõk száma.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a beszámoló készítésekor látszólag nem szakmai felhasználás esetén fejtsék ki annak jogosságát alátámasztó érveiket.

A bizottság a beszámoló elfogadását, a támogatást elnyert civil szervezet részérõl a vezetõ vagy teljes körû felhatalmazottjának személyes jelenlétéhez köti a beszámoló tárgyalásakor.

Mit tartalmazzon a pályázat ?

1. A pályázó civil szervezet bejegyzési dokumentumának másolatát. (pl. cégbírósági bejegyzés)

2. A tevékenység végzésére való felhatalmazás dokumentumának másolatát. (pl. alapító okirat)

3. A pályáztató által megszerkesztett, internetrõl letölthetõ , megfelelõen kitöltött adatlapot.

4. Ugyancsak az internetrõl letölthetõ, megfelelõen kitöltött programûrlapot.


A kitöltendõ adatlapot és programûrlapot (a pályázati kiírás 1. és 2. sz. melléklete) Vác város honlapjáról ( www.vac.hu ) lehet letölteni.

A pályázat beérkezési határideje: 2014. május 23. 11 óra.

A pályázatokat postán a Váci Polgármesteri Hivatal Mohácsiné Dim Rita Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetõje 2600.Vác, Március 15.tér 11. címre lehet elküldeni, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal fszt. 40. szobájában leadni.
A pályáztató az elbírálás után az eredményrõl minden pályázót postai úton értesít.

Dr. Bánhidi Péter s.k.
a bizottság elnöke


pályázati adatlapok a csatolt fájlban

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
egugy_szoc_biz_szinesAdatlap_2014_04_22.pdf

EU pályázatok