címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tartalmas testületi ülés várható

Tartalmas testületi ülés várható

A kiadott Meghívó alapján igen hosszú és tartalmas ülés vár április 24-én Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testületének tagjaira. A tervek szerint több mint harminc különbözõ téma kerül napirendre.
A kilenc órakor kezdõdõ tanácskozás napirendi sora elõtt a lejárt határidejû határozatok végrehajtásáról, illetve a képviselõk, bizottsági tagok ülésrõl való távolmaradásáról szóló jelentés után tájékoztatók következnek. Itt többek között a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl, a jelentõsebb beruházások aktualitásairól, majd a „Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erõsítése Vácott” címû pályázatról lesz szó. Ezt követõen a Pest Megye 04. Országgyûlési Egyéni Választókerület választási eredményérõl, a térfigyelõ kamerarendszer-pályázat benyújtásáról és egy, a Miniszterelnökségtõl érkezett válaszlevélrõl szóló elõterjesztés kerül megvitatásra.
A tervezett napirendi sor ezúttal a zárt ülés témaköreivel indul. Elsõként a Váci Jávorszky Ödön Kórház fõigazgatói és gazdasági igazgatói pályázatára benyújtott jelentkezéseket véleményezik. Egy lakásügy és a „Fogyatékossággal Élõ Váci Emberekért” kitüntetõ díj adományozása szerepel még zárt körben a tervezett napirenden.
Már nyílt ülésen kerül sor a Madách Imre Mûvelõdési Központ vezetõi pályázatának elbírálására, majd gazdasági témájú elõterjesztések következnek. Ezek fõ eleme az elmúlt évi költségvetés végrehajtásáról szóló anyag lesz. A büdzsérõl szóló mellett három másik rendeletet módosíthatnak a képviselõk, majd a 2013-as ellenõrzési jelentés, a közbeszerzési, illetve a Váci Kábítószerügyi Egyeztetõ Fórum és a város gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokkal összefüggõ beszámoló kerül sorra.
Egyéb témák mellett következnek majd különbözõ alapító okirat módosítások, a helyi autóbusz menetrend módosítása, valamint a Vác állomás vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerûsítése projektre vonatkozó üzemeltetõi lehatárolások tárgyköre. Több sportjellegû kérelem elbírálása után lesz terítéken a holding februári munkájáról szóló beszámoló, majd az esetleges sürgõsségi indítványok megtárgyalását követõen az áprilisi munkaterv szerinti ülés napirend utáni hozzászólásokkal és képviselõi kérdésekkel fejezõdhet be.
A testületi ülésre szóló Meghívó mellékletünkben megtalálható.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

Csatolt dokumentumok:
apriltestnapiren.doc

EU pályázatok