címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megtartották az idei közmeghallgatást

Megtartották az idei közmeghallgatást

Másfélórás, nyugodt légkörû fórummal zajlott le július 17-én Vác Város Önkormányzat 2014-es közmeghallgatása.
Az 1990. évi LXV. törvény 13. § alapján megtartott eseményen a Városháza tanácskozó termében mintegy félszáz állampolgár volt jelen és nyílt lehetõsége közérdekû kérdéseit feltenni, javaslatait elmondani. Az esemény bevezetõjében Fördõs Attila polgármester ismertette a közmeghallgatás jogi hátterét, a lebonyolítás menetrendjét.
Az elmúlt évihez hasonló, kulturált, egymásra figyelõ légkörben összesen 18 lakos mondta el véleményét, problémáját. Szinte mindenki betartotta a testületi ülésekre is meghatározott idõkeretet, egyszer sem került sor bekiabálásra, közbetapsolásra. A felvetett kérdések egy részére helyben kaptak választ az érdeklõdõk, de idén is szükséges lesz az illetékesek részérõl írásbeli válaszok megfogalmazására.
Mint minden évben, most is fõszerepet kapott a témák között a köztisztaság és a közbiztonság problematikája, az egyes városrészek gondja. Természetesen most sem maradtak el a mélygarázs beruházás problémái, a parkolási, közlekedési gondok sorolása. Fókuszba került a fõtéri csoportok magatartása, szemetelése. A közlekedési utak, a Duna-part, a közvilágítás gondja is felmerült az egyébként pozitív hozzáállású hozzászólások nyomán. A kérdések egy részére Fördõs Attila polgármester és Espár Péter megbízott osztályvezetõ válaszolt, de a közbiztonsági és közlekedési felvetésekre Latorovszky Gábor rendõrkapitány is reflektált.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok