címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A váci Szent István-napi ünnepség

A váci Szent István-napi ünnepség

Városunk a hagyományos keretek között ünnepel idén augusztus 20-án is. A központi ünnepségre szerdán 18 órától a Szent István szobor környezetében kerül sor.
Az Államalapítás ünnepén délután négytõl a Fõtéren és a Pannónia Házban várja látnivaló az érdeklõdõket, majd 18 órakor a Konstantin téren, a Püspöki palota elõtti területen dr. Szakály Sándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora mond ünnepi beszédet. Ezt követõen Vác polgármestere átadja az idei Pro Urbe kitüntetéseket, valamint a tavaly alapított Polgármesteri Díjakat. Az ünnepségen – amelyen megtörténik az új kenyér megáldása és szentelése is - közremûködik a "Vác" Antonio Vivaldi Zenekar, Egyed Krisztina és Bercsényi Judit énekmûvészek, továbbá a Váci Huszár- és Nemzetõr Bandérium.
Az ünnepség zárásaként a Szent Anna Karitász a város önkormányzatával együttmûködve, illetve a történelmi egyházak támogatásával mintegy 450 kg kenyeret oszt szét a helyszínen.
(A városi ünnepség helyszíne rossz idõ esetén a Madách Imre Mûvelõdési Központ.)
A program fél nyolctól a Március 15. téren folytatódik. Elõbb Sándor Bence karnagy irányításával közös éneklésre hívja a Vox Humana Énekkar a váciakat, majd Szalóki Ági népzenei koncertje zárja a rendezvénysorozatot.
(A részletes ünnepi program képünkre kattintva tekinthetõ meg.)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok