címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Mától kérhetik az ajánlásunkat

Mától kérhetik az ajánlásunkat

Mától vehetik át a Váci Helyi Választási Irodában az október 12-i helyhatósági választásokon indulni szándékozó jelöltek, illetve jelölõ szervezetek azokat a nyomtatványokat, amelyeken az induláshoz szükséges ajánlásokat gyûjthetik össze.
Érvényesen csak az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választókerületben lakóhellyel és
választójoggal rendelkezik. Ajánlani csak a lakóhely szerinti választókerületben induló egyéni listás
vagy egyéni választókerületi jelöltet, a lakóhely szerinti megyei közgyûlési listát, illetve polgármesterjelöltet lehet. Egy választópolgár több ajánlást is leadhat, viszont egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat, a további ajánlásai érvénytelenek. Az ajánlás nem vonható vissza. Az ajánlóívre rá kell vezetni az ajánlást adó választópolgár nevét, személyi azonosítóját, magyarországi lakcímét, valamint az anyja nevét. Az ajánlóívet az ajánló választópolgár saját kezûleg aláírja. Egy ajánlóíven nyolc ajánlás gyûjthetõ.
Az ajánlóívek leadási határideje 2014. szeptember 8. 16.00. A leadott ajánlásokat a Helyi Választási Bizottság (HVB) vizsgálja meg és határoz a jelölés érvényességérõl. Megfelelõ számú - ennek pontos száma megtalálható honlapunk ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2014 címû bannerében, a Fõoldal jobb felsõ sarkában, az augusztus 18-i hírben - ajánlás esetén a HVB nyilvántartásba veszi a jelöltet.
Kompenzációs listát Vácott az a jelölõ szervezet állíthat, amely az egyéni választókerületek több mint felében jelöltet állított.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok