címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Zászló segítheti a zebrán való áthaladást

Zászló segítheti a zebrán való áthaladást

A Damjanich téri zebra két oldalán két-két tárolóban összesen 16 fényvisszaverõ zászló segítheti a jövõben a gyalogosokat a veszélyes gyalogosátkelõn való átkelésben.
Városunk egyik legforgalmasabb keresztezõdése mellett lévõ zebrán korábban igen sok baleset történt. A veszély csökkentése érdekében a terület önkormányzati képviselõje, dr. Schmuczer Istvánné a kedvezõ külföldi tapasztalatai alapján javasolta, hogy a kétszer kétsávos fõutat átszelõ zebra használatánál tegyék lehetõvé a gyalogosoknak, hogy zászlóval is jelezhessék átkelési szándékukat. A kezdeményezés egyetértésre talált mind a szakbizottság, mind a képviselõ-testületnél.
Így a város a fõutat kezelõ hatóságnál kezdeményezte ezt a megoldást. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig egy esztendõs kipróbálásra engedélyt adott, így a szükséges anyagi források megteremtése után keddtõl négy fehér ládában találhatók meg azok a zászlók, amelyeket használva jelezhetnek a gyalogosok a gépjármûveknek.
A balesetveszély csökkentése érdekében az illetékesek kérik, hogy az egyik oldalról történt zászló elvétel után azt az átkelés végén helyezzék el a túloldal valamelyik tárolójában, így segítve gyalogostársaikat a biztonságosabb áthaladásban.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: ES Híradó

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok