címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb cáfolat a törökhegyi "pénzmaradványról"

Újabb cáfolat a törökhegyi

Kettõs megközelítésbõl is cáfolta Mokánszky Zoltán alpolgármester azokat az ismételt állításokat, mely szerint a Törökhegyen élõk fejlesztésre elkülönített pénzét saját hatáskörben választókörzetére csoportosíttatta volna át.

Kedden délután reagált az alpolgármester azon elõzõ napi baloldali sajtótájékoztatóra, amelyen Krauze István megismételte: a törökhegyiek pénzének (ötmillió forintnak) más irányú felhasználására Mokánszky Zoltánnak módja volt.
A megvádolt városvezetõ bevezetõjében elmondta: ha elõzõ héten elkeserítõnek nevezte az MSZP-DK negatív választási kampányát, most már katasztrofálisnak kell értékelnie megtévesztõ, városromboló tevékenységüket. Mint mondta: Krauze István állításainak kapcsán két eset lehetséges: vagy hazudik, vagy nem ért hozzá. Majd idézte az idei költségvetésrõl szóló városi rendeletet, mely szerint a maximum húszmilliós forintos átcsoportosításra - utólagos testületi beszámolási kötelezettséggel - csak a polgármesternek és csak rendkívüli esetben van lehetõsége.
Az elsõdleges cáfolat mellett azonban másik irányból is alaptalannak mondta az õt ért vádakat Mokánszky Zoltán. Errõl részletesen Csernák Gábor szólt a sajtótájékoztatón. A Törökhegyen ingatlannal rendelkezõ váci polgár elöljáróban kijelentette, hogy nem kíván pártcsatározásokban részt venni, a tényeket a tisztánlátás érdekében szeretné nyilvánosságra hozni. Mint elmondta, a törökhegyi területen hosszú évek óta mind a közúthálózat minõsége, mind az elektromos áram hiánya, illetve a közbiztonság problémája jelentõs gondokat okoz. És ezekre megoldást sem az elõzõ, sem a mostani önkormányzat nem talált. Tényként említette, hogy az ott élõk semmilyen pénzt nem fizettek be, csupán a telkekbõl adtak át közcélra területeket, illetve ennek adminisztrációs költségeit állták. "Így lehetetlen, hogy bármiféle pénzmaradványt bármilyen módon bárki lenyúlhatott volna" - hangsúlyozta. Csernák Gábor a Törökhegyen megtartott lakossági fórumot említve elmondta, hogy ott errõl szó sem esett, ellentétben az elkeseredett lakók panaszáradatával. Végül felkérte a kampányban résztvevõket, hogy alaptalan ígérgetésekkel, vádaskodásokkal ne szítsák tovább a tüzet és ne használják fel az ott élõket politikai célokra.
A sajtótájékoztató végén Mokánszky Zoltán megerõsítette: megtette a feljelentést nagy nyilvánosság elõtt elkövetett becsületsértés és rágalmazás miatt, amelyet megalapoz, hogy sem az említett pénzmaradvány nem létezik, sem módja nem volt annak átcsoportosítására. Végül felszólította Krauze Istvánt, hogy mondjon le pártlistás helyérõl, mert alkalmatlan a képviselõi munkára, egyben a maga részérõl lezártnak tekinti az ügyet, amely a bûnüldözõ szervekre tartozik a továbbiakban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok