címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújított részleget adtak át az idõsotthonban

Felújított részleget adtak át az idõsotthonban

Az intézmény hagyományos szüreti ünnepsége mellett szerdán átadták a váci Idõsek Otthona és Klubja Burgundia utcai intézményében a demens betegek számára kialakított felújított részleget.
Az eseményen a Himnusz közös eléneklése után Szmolár Attila intézményvezetõ köszöntötte a vendégeket és az ott élõ idõs embereket. Ezt követõen Gyombolai Márton tanár úr, városunk díszpolgára szavalta el az erre az alkalomra írt saját versét, majd a zenemûvészeti iskola növendékei kedveskedtek zenés mûsorral a megjelenteknek.
Szmolár Attila a felújított részleg kapcsán elmondta, hogy a munkát önerõbõl, saját munkatársi gárdájukkal készítették el, amely folytatása volt a tavaly megkezdett fejlesztési programnak. A munkáért köszönetét fejezte ki az abban közremûködõknek, illetve a nemrég az Idõsbarát Önkormányzat címet elnyert Vác képviselõinek, városvezetésének. A jövõ terveirõl megemlítette, hogy hamarosan több elõadásból és szórakoztató estbõl álló Idõsek Akadémiája-sorozat indul a Dunakanyar Színházban, amelyekre szeretettel várják az idõs embereket.
A folytatásban Harrach Péter, Vác országgyûlési képviselõje üdvözölte a fejlesztést, kiemelve az idõskor szépségeit, illetve az otthonban élõk közösségteremtõ erejét, egymásrautaltságát, amivel széppé, tartalmassá teszik nem csupán a hasonló jeles napokat, hanem a hétköznapokat is. Végül a jó egészség mellett hosszú, derûs életet, szeretetteljes boldogságot kívánt az váci idõseknek és az õ életüket szebbé varázsoló szakembereknek.
Fördõs Attila polgármester köszöntõ szavaiban hangsúlyozta, hogy a társadalom, városi közösség színvonalát meghatározza, miként viszonyul az idõs nemzedékhez, milyen szociális hálóval védi életminõségüket. Mint elmondta: a mostani avatás egy folyamat rész, amely a tervek szerint felgyorsul és egy jelentõs bõvítési szakaszához ér majd.
A pedagógusokat tömörítõ váci szervezet nevében elhangzó köszöntõ vers után Harrach Péter és Fördõs Attila a nemzetiszínû szalag átvágásával adta át a váci Idõsek Otthona és Klubja Burgundia utcai intézményében a felújított részleget, amely a demens betegek számára nyújt kényelmesebb körülményeket.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Furucz Anita

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok