címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Európai Autómentes Nap Vácott

Európai Autómentes Nap Vácott

2014. szeptember 16-án mintegy 300 résztvevõvel megrendezésre került az Európai Autómentes Nap Vácott. Az ifjúság az óvodásoktól kezdve a középiskolásokig képviseltette magát.

A rendezvényt Fördõs Attila polgármester nyitotta meg reggel 8 órakor a Városháza dísztermében.

A rendezvény 9 pontgyûjtõ állomásait bejárva – Váci Uszoda és Strandfürdõ, Tourinform Iroda, Duna-part Zenepavilon elõtti terület, valamint a Városháza termei és udvara – az egészséges és környezettudatos életmódra való figyelemfelhívó feladatok megoldását várták el a szervezõk a gyerekektõl. A gyerekeknek az életkoruknak megfelelõ feladatokat kellett teljesíteniük.

Az ügyességi, sportos, gondolkodtató tesztjellegû feladatok, illetve a helyi Rendõrség, Tûzoltóság és Mentõállomás dolgozói jóvoltából igen látványos helyszíneken remekül érezték magukat a résztvevõk és napközben a megvendégelésükre is lehetõség nyílott.

Az eredményhirdetésre a Városházán került sor, itt Mokánszky Zoltán alpolgármester és Pauman Dániel olimpiai ezüstérmes kajakozó adták át a díjakat a legeredményesebben teljesítõ csapatoknak.

A rendezvény szervezõi rajzpályázatot is hirdettek, melyeket Garay-Nagy Norbert festõmûvész értékelt. A beérkezett mûvek legjobbjait a zsûri egy hónapos rajzkurzuson való részvétellel jutalmazta.

A hangulatos programot az égiek is támogatták, hisz gyönyörû napsütésben versenyezhettek a gyerekek.

Köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek az esemény sikeres lebonyolításában.

Szervezõk

Feladó: Városháza

EU pályázatok