címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Képviselõi hozzászólások és kérdések

Képviselõi hozzászólások és kérdések

A cikluszáró testületi ülés nyílt napirendi sorát zárva reagálhattak a képviselõk az elõzõ tanácskozáson feltett kérdéseikre kapott válaszokra. Majd napirend utáni hozzászólások és új kérdések felvetések következhettek.
A hozzászólások sorát dr. Bánhidi Péter indította, aki megköszönte az elmúlt négy év testületi tevékenységét, elsõsorban Csereklye Károly munkáját, akinek jó egészséget kívánt. Majd frakciójának ciklusbeli tevékenységérõl szólt.
Dr. Bóth János is az eltelt ciklus jellemzõit értékelte, túlnyomórészt negatív szavakkal ecsetelve néhány történést.
Kiss Zsolt Vác déli lakóterületének leválási szándékáról beszélt, amely felvetés valódiságát egy lakossági fórum alapján valótlannak mondta. Majd képviselõtársainak és a hivatal dolgozóinak köszönte meg az elmúlt évek munkáját.
Katonáné Doman Erika képviselõi esküjére utalva fájlalta, hogy annak ellenére kényszerült több döntésre, hogy nem lehetett ismeretében azok minden háttér információjával. Üdvözölte, hogy ebben a ciklusban is fejlõdhettek a testvérvárosi kapcsolatok.
Csereklye Károly az eltelt hat önkormányzati ciklus összefoglalásaként a következetes képviselõi magatartás fontosságára és a polgárok politikamentes képviseletére hívta fel a figyelmet. Hiányolta a morális gondolkodás elsõdlegességét, majd tisztességet és jó egészséget kívánt a többieknek.
Kovács Ágnes a kritikai szellem tettekben való gyakorlására hívott fel. Majd elmondta, hogy adományok segítségével ismét békás ivókút díszíti majd a Postaparkot.
Dr. Jakab Zoltán második ciklusának tapasztalatai alapján sajnálta, hogy az emberek, a város problémáinak hangsúlyozása helyett a politikai szembenállás jellemezte sokszor a munkát. Ebben a tekintetben egy korszakváltás fontosságára hívta fel a figyelmet.
Petõ Tibor javaslatára a jelenlévõk egyperes tiszteletadással emlékeztek a halála miatt csak a ciklus elsõ felében testületi tag Csuka Istvánra.
Az elsõ képviselõi kérdés ezúttal dr. Bánhidi Péter tette fel, és többek között szorgalmazta, hogy kapjon a város biztosítékot a Honvéd utcai aluljáró vízelvezetési problémáinak megoldására.
Dr. Bóth János egy konkrét ingatlanértékesítés megalapozottságára kérdezett rá.
Katonáné Doman Erika egy korábban, a holding által megígért munka végrehajtását kérte számon, majd a választási plakátok elhelyezésének jogi hátterérõl érdeklõdött.
Kászonyi Károly a Honvéd Emlékmû felújítására felajánlott összeg sorsáról kérdezett és a kandeláberekre való plakátelhelyezésre kérdezett rá.
Balkovics Péter tájékoztatást adott a választókerületében folyó útfelújítási munkákról, amelyek elvégzéséért köszönetet mondott az illetékeseknek.
Kiss Zsolt sajnálta, hogy képviselõtársával ellentétben az õ választókerületében hiába kérte különbözõ munkálatok elvégzését, a holdingnál jelzett hibabejelentései egyre szaporodnak. Kérte, hogy a Volánbusz engedje a helyi bérletek érvényességét a külsõ váci területeken élõk számára is.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Sándor Lajos

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok