címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újra mûködik a békás ivókút

Újra mûködik a békás ivókút

Szeptember 26-án kis ünnepségnek adott helyet a Posta park abból az alkalomból hogy - széles körû összefogás nyomán - újra mûködik itt a közkedvelt békás ivókút.
- Minden településnek van jelképrendszere, amely emblematikus épületeket, köztéri díszeket jelent. Vácé igen gazdag, gondoljunk csak a kõkapura, a dómra, a fõtérre, a hétkápolnára, a kõszentes hídra, de még hosszan folytathatnám a felsorolást. És hát mindenképp belevehetjük ebbe a körbe a békás ivókutat is, amelyhez sokunknak nosztalgikus élmények kapcsolódnak - mondta az esemény bevezetéseként Fördõs Attila polgármester.
A település elsõ számú vezetõje felidézte azt is, hogy az alkotást többször ellopták, ezért az utóbbi években sajnos hiányolni kellett, de most újra mûködik a kút, amelynek helyreállításáért kifejezte köszönetét mindenekelõtt Kovács Ágnesnek, a választókörzet képviselõjének és Zubovits Györkös Erzsébet képzõmûvésznek, a kis szoborkompozíció készítõjének.
- Lényegesek az életünkben azok a helyszínek, amelyek szívet-lelket üdítõ környezettel csábítanak bennünket családi idõtöltésekhez, baráti találkozásokhoz. Ezeket az értékeinket fokról fokra helyre kell állítanunk, így a békás kút után például a Rózsakert kis dísztavát is újra élõvé kell tennünk a közeljövõben. Fontos, hogy a gyerekeink emlékeibe is beleivódhassanak az ilyen helyeken átélt boldog élmények - fogalmazott Petõ Tibor alpolgármester.
Kovács Ágnes "házigazdaként", kezdeményezõként - megemlítve, hogy sokaknak sok szép személyes emléke fûzõdhet a Posta parkhoz - kifejezte reményét, hogy a jövõben sikerül megõrizni az immár újra ivókúttal is szolgáló környezet szépségét.
A képviselõ köszönetet az alkotónak, a terv megvalósítását támogató önkormányzatnak, illetve kiemelte még Posta Péter, Raáb Zoltán és Rasmann Miklós segítségét.

Feladó: Városháza

EU pályázatok