címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városvezetõi értékelés és köszönet

Városvezetõi értékelés és köszönet

Az október 12-én megtartott helyhatósági választás váci eredményeirõl tartott hétfõn délelõtt sajtótájékoztatót a Városházán a város vezetése.
"Egyértelmû, elsöprõ sikert ért el a Fidesz-KDNP" - kezdte értékelését Fördõs Attila. Az újraválasztott polgármester így folytatta: "A választópolgárok eldöntötték, hogy az az út, amelyen elindultunk, folytatódjék. Az is egyértelmûvé vált, hogy nem lehet negatív kampánnyal, gyûlölködéssel és acsarkodással eredményt elérni." A városvezetõ kijelentette, hogy a kampányban sok elem volt, amelyet nélkülözni kellett volna. Mint mondta, voltak, akik - bár pozitív kampányt hirdettek - minõsíthetetlen eszközökkel folyamatosan szapulták a városvezetést. Vác városa bölcsen döntött, így ez nem volt sikeres.
Fördõs Attila ezt követõen minden választásban résztvevõnek köszönetet mondott. Külön megköszönte azok voksát, akik megerõsítették az elõzõ ciklus városvezetését. "Ez azt jelenti, hogy jelenleg a Fidesz-KDNP szövetségen kívül nincs olyan politikai erõ Vácon, amely képes arra, hogy a várost vezesse." - emelte ki a polgármester. A folytatásban megköszönte azok politikai önmérsékletet tanúsítok magatartását, akik nem kívánták a szavazatok megosztásával segíteni a gyûlöletet szítók relatív eredményességét. Majd hangsúlyozta, egyértelmûvé vált: az utcáról bejelentkezve, következetes munka nélkül nem lehet sikert elérni.
"A városvezetés nagyon sokat dolgozott az elmúlt négy esztendõben és elérte azt, hogy az egységes jobboldal kényelmes többségben kezdheti meg a munkáját és kormányozhatja a várost." - jelentette ki a polgármester. Az ellenzékrõl szólva megállapította, hogy az megosztott. A váciak érdekében önmérsékletre szólított fel és konstruktív ellenzéki magatartást vár el. Végül a városvezetõ megköszönte támogatóinak, hogy a korábbi irányvonal mellé álltak és nagy többséggel annak folytatására szavaztak.
Petõ Tibor is köszönetet mondott az aktív szavazóknak, majd - mint az egyik belvárosi választókerületben mandátumot szerzõ képviselõ - külön kifejezte háláját az õt személy szerint támogató váciaknak. A bizalmat megköszönve ígéretet tett arra, hogy a terület érdekeit, az ott lakók boldogulását fogja képviselni a testületben. Kiemelte azt, hogy ebben - a 3. számú egyéni - választókerületben induló jelöltek nem folytattak negatív kampányt. A váci eredményekre rátérve az alpolgármester három tanulságot említett: - annak megerõsítését, hogy a városvezetés jó úton jár; - hogy lejárató kampánnyal nem lehet eredményt elérni; - munka nélkül nem lehet sikeres egyik jelölt sem. Jelölõszervezete és a maga nevében is megköszönte aktivistáik, jelöltjeik munkáját és kiemelte, hogy a következõ öt évben egységes frakcióként fognak tevékenykedni a város érdekében.
Mokánszky Zoltán - aki az egyéni jelöltek közül a legnagyobb arányban nyerte el ismét a választók bizalmát az egyik deákvári kerületben - is köszönettel kezdte. Az alpolgármester a magabiztos mandátumszerzését annak tulajdonította, hogy az ott élõk elismerték az elmúlt nyolc évben értük végzett munkáját. Ennek folytatását ígérve csatlakozott városvezetõ társainak értékeléséhez: a polgárok köszöneteként és bizalmaként véve az újabb megerõsítést.
Újságírói kérdésekre válaszolva Fördõs Attila az elsöprõ sikert és a korábbi választásokon nem tapasztalt fölényes polgármesteri gyõzelmet akként is értékelte, hogy a váciak nem csak az õ pozícióját erõsítették meg, hanem Petõ Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármester munkáját is elismerték. Mivel az eredményeket is együtt érték el, a most következõ önkormányzati ciklusban is velük képzeli el a közös városvezetést.
Petõ Tibor bejelentette: a 9. számú egyéni választókörzetben újraszámlálást kérnek, mivel jelöltjük kisebb különbséggel maradt alul, mint az érvénytelennek nyilvánított szavazatok száma.
Az újraválasztott polgármester elmondta: az új testület megalakulásáig a városvezetés ügyvezetõként folytatja munkáját. Az újraszámolást követõen emelkedik majd jogerõre a választási eredmény és az azt követõ 15 napon belül kell megtartani az alakuló ülést. Az ellenzékkel való együttmûködés kapcsán kijelentette, hogy keresztény lévén a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokra törekszik. Így az önmérsékletet tanúsító ellenzékiek esetében számít azok szakmai tevékenységére. Ám az elmúlt évek konzekvenciáját levonva, a testületi munkát akadályozó, rossz szellemiségû személyekkel nem tud együttmûködni.
A sajtótájékoztató zárásaként a városvezetés nevében Fördõs Attila megköszönte, hogy a helyi média - mint mondta, egy orgánum kivételével - korrekt módon közremûködött a választási kampányban. A sajtóval történõ további együttmûködés reményében hangsúlyozta, hogy továbbiakban is nyitott és érdekelt abban, hogy a közérdeklõdést kielégítõ tájékoztatás érdekében a városvezetés munkája megfelelõ módon eljusson a váciakhoz.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Cseledy András

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok