címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Korondi fúvósok váci látogatása

Korondi fúvósok váci látogatása

Kapcsolatfelvételre, városismerkedésre és a Váci Ifjúsági Fúvószenekarral történõ közös hangversenyre szombaton városunkba érkezett a Korondi Fúvószenekar. Vendégeinket a Városházán fogadta Mokánszky Zoltán alpolgármester is.
A mûvelõdésért is felelõs városvezetõ köszöntõjében kiemelte, hogy Korond Székelyföld egyik legcsodálatosabb települése. Városaink közötti közös vonások közül hangsúlyozta, hogy mindannyian magyarként élünk a Kárpát-medencében egy olyan településen, amelynek régre nyúló történelme és szerteágazó hagyományai vannak. Ezen túlmenõen közös a kultúra szeretete, a város életében elfoglalt prioritása, illetve ezen belül a zene vezetõ szerepe.
Az alpolgármester elmondta: a Vácott jelenleg zajló Õszi Mûvészeti Hetek eseménysorozaton belül kerül megrendezésre a III. Erdélyi Napok, melynek egyik fénypontja lehet a korondi és a váci fiatal fúvósok közös fellépése. Erre ma este 18 órától kerül sor a Madách Imre Mûvelõdési Központban. "A belépés ingyenes és a közremûködõk nevében is szeretettel meghívom a váciakat a várhatóan kiemelkedõ zenei élményt nyújtó elõadásra, két magyar zenekar közös hangversenyére." - zárta gondolatait Mokánszky Zoltán.
A folytatásban Imre Imre, a korondi fúvószenekart mûködtetõ Pro Muzika Alapítvány elnöke köszönte meg a megtisztelõ váci meghívást. Mint elmondta: a két évtizede alakult zenekar mintegy harminc állandó taggal lép fel Molnár Andor karmester vezetésével. Sorolva eddigi magyarországi fellépéseiket, örömének adott hangot, hogy immár Vácon is megmutathatják tudásukat.
Ezt követõen a Balázs László küldöttségvezetõ segítségével Vácra érkezett vendégek átvették városunk személyes ajándékait, majd jelképesen átnyújtották a váciak számára elhozott, a korondi jellegzetességekkel díszített emléktárgyakat Mokánszky Zoltán alpolgármesternek.
A korondi vendégek a nap folyamán közös ebéden, majd városlátogatáson vesznek részt, 18 órától pedig következik a mûvelõdési központban a koncert, amelyre a váci ifjú fúvósokkal és városunk vezetõivel együtt nagy szeretettel várják a közönséget.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Kereszturi Gyula

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok