címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az 56-os mártírokra emlékezünk

Az 56-os mártírokra emlékezünk

Vác Város Önkormányzata és a Váci Reménység Egyesület tisztelettel meghívja a város polgárait az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján tartandó ünnepségekre.
A programsorozat nyitányaként 2014. október 23-án délután fél háromkor a Váci Fegyház és Börtön falánál tartanak megemlékezést és koszorúzást, majd dr. Kristóf Béla emléktáblájánál helyezik el az emlékezés virágait.
Fél négykor Pap Béla református lelkészre, egy órával ezt követõen Komáromi Kornéliára, majd 17 órakor Kovács Ottó mártírra emlékeznek. A városi ünnepi megemlékezés hat órakor a Bartók Béla Zeneiskolában lesz, végül a Konstantin téren elõbb dr. Brusznyai Árpád, majd dr. Pétery József püspök emléktábláját koszorúzzák meg a résztvevõk.
A megemlékezéseknél közremûködnek a Váci Madách Imre Gimnázium diákjai.
(A pontos program képünkre kattintva látható.)

********
Ideiglenes menetrendváltozás
Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a megrendezésre kerülõ 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezésére való tekintettel 2014. október 23-án 18.45 és 19.15 között a Bartók Béla Zeneiskola, Konstantin tér 1-5. és a Püspöki Palota elõtti megállókat a helyi járatú autóbuszok nem érintik.
Az okozott kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.
(Az ideiglenes útvonal alsó képünkön megtekinthetõ.)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok