címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Átvette megbízólevelét Fördõs Attila polgármester

Átvette megbízólevelét Fördõs Attila polgármester

Kedden a Városháza dísztermében a helyi sajtó nyilvánossága elõtt tartotta ülését a Váci Helyi Választási Bizottság. Ezen átadásra került városunk újraválasztott polgármestere, Fördõs Attila számára a mandátumát igazoló megbízólevél.
A Helyi Választási Bizottság (HVB) részérõl dr. Oroszi Sándor elnök köszöntötte a megjelenteket, majd bejelentette, hogy Vácott a 2014. október 12-én megtartott települési önkormányzati választás érvényes és eredményes volt. A HVB-elnök ezt követõen ismertette a polgármester választás, illetve az egyéni választókerületekben megtartott választás immár jogerõre emelkedett eredményét és a mandátumot szerzõk nevét. (A kompenzációs listás mandátumok a jogorvoslati határidõ letelte után válnak véglegessé.)
Ezt követõen dr. Oroszi Sándor átnyújtotta a megbízólevelet Fördõs Attila, újraválasztott polgármesternek.
A városvezetõ ezt követõ beszédében elsõként leszögezte: a választáson egyértelmûen kiderült, hogy csak az a politika lehet sikeres, amelyik széles bázisra épül, mentes a gyûlölködéstõl és amely mögött komoly munka áll. A váci eredményeket értékelve kijelentette, hogy tanulságos idõszakon van túl a város. Bebizonyosodott, hogy csak azok a jelöltek lehettek sikeresek, akik következetes és hosszabb idõszakon átívelõ tevékenységgel mélyrehatóan ismerik a város jellemzõit, tenni akarnak Vácért és az erre vonatkozó elképzeléseket terveket megismertetik az itt élõkkel.
A polgármester-választás eredményérõl elmondta, hogy az példaértékû és korábban ritka volt a most tapasztalt fölényes gyõzelem. Ez számára azt bizonyítja, hogy az elmúlt négy esztendõ munkája sikeres volt, az emberek az elvégzett munka és további tervek mögé álltak, ami támogatást jelent arra, hogy a most induló ciklusban is a megkezdett úton folytatódjék a városvezetõi munka. A megfelelõ legitimációt nem elérõk felé elmondott üzenetében Fördõs Attila az eddigi politikai stílus átgondolására és megváltoztatására szólított fel. Mint mondta, ha ez megtörténik, akkor nincs akadálya a város érdekében történõ együttmûködésnek.
A városvezetõ ezt követõen röviden áttekintette a képviselõ-testület következõ ötéves önkormányzati ciklust indító politikai összetételét. Hangsúlyozta: kilencfõs, egységes, egy akarattal rendelkezõ frakciót alkot a Fidesz-KDNP, amely így törésvonalaktól mentes többségben dolgozhat a grémiumban. A politikai baloldal testületi részvételérõl kijelentette, hogy az ott jelenlévõ öt személy négy különbözõ szervezetet, nézetet képvisel. Fördõs Attila szavai szerint a városért való munkálkodásban számít közülük mindazokra, akik nem folytatnak ellenséges politizálást, illetve várja a váci baloldalon belül tapasztalható belsõ ellentétek végkifejletét. Az elmúlt ciklusban a szocialista frakciót vezetõ dr. Bóth Jánosról a polgármester többek között kijelentette, hogy az a stílus, amelyet az elmúlt négy évben õ képviselt, nem mehet tovább, az együttmûködés csak azokkal képzelhetõ el, akik a megosztó, gyûlölködõ politizálás helyett valóban a váci polgárokért dolgoznak a testületben.
Az újraválasztott polgármester az elmúlt négy év jelentõs gazdasági és politikai változásai közül kiemelte a közigazgatási reformot és a forráscsökkenést. Mint mondta, a választási siker így még értékesebb, hiszen ezek érdeksérelmekkel, racionalizálási kényszerrel jártak. Ám ezeket a város mûködésének érdekében meg kellett tenni, és ezek eredményeként jelenleg Vácnak nincs adósságállománya és relatív szempontból vagyona is gyarapodott.
Fördõs Attila végül megköszönte a választóknak az ismételt bizalmat, valamint mindazoknak a támogató segítségét, akik korábban és a folytatásban is a város vezetése mellett állnak a megkezdett és folytatni kívánt munkában.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Cseledy András

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok