címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az új testület elsõ munkaülése

Az új testület elsõ munkaülése

Az október 27-i alakuló ülés után munkaterv szerinti elsõ tanácskozását tartja november 13-án délelõtt 9 órától Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete.
A Városháza nagytermében tartandó ülésre kiadott napirendi sor - amely mellékletünkben megtalálható - szerint a lejárt határidejû határozatok végrehajtásáról szóló jelentés nyitja az ülést. A tájékoztatók sorában találjuk a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl, a jelentõsebb beruházások aktualitásairól, az oktatási, nevelési intézmények statisztikai összesítõjérõl és a Sirály Utcai Óvoda hõszigetelési pályázatának benyújtásáról szóló anyagot.
A napirend elfogadását követõen a holding augusztusi és szeptemberi tevékenységérõl adott beszámoló következik, majd a tervek szerint módosítják a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-vel kötött közszolgáltatási szerzõdést. A folytatásban a nemzetiségi önkormányzatok elmúlt évi munkájáról tárgyalnak a testületi tagok. Ezután kerül sor a szakbizottságok külsõs szakértõinek, illetve a Stratégiai Munkacsoport tagjainak megválasztására.
Polgármesteri elõterjesztésre módosíthatják az érvényben lévõ Szervezeti és Mûködési Szabályzatot, majd megtárgyalják a város 2014-es elsõ háromnegyed évének gazdasági tervteljesítését. Napirenden szerepel a jövõ évre érvényes költségvetési koncepció vitája, az idei költségvetés módosítása, illetve az aktuális likviditási jelentés anyaga.
Három rendeletalkotásra is sor kerül a tervek szerint. Ezek: az élelmezési nyersanyagköltségrõl, a közterületek használatáról és rendjérõl, illetve a köztemetõrõl és a temetkezés rendjérõl szóló szabályozás. Megváltoztathatják a rendeletek elõkészítésében való társadalmi részvételt érintõ elõírásokat, továbbá felülvizsgálják a közterület használati és behajtási engedélyek, illetve a helyi autóbusz közlekedés díjszabását.
Egyéb témák megtárgyalása mellett a napirend utáni képviselõi hozzászólások és kérdések zárják testületi ülés nyílt részét. Zárt körben döntenek ezután egy ingatlanértékesítésrõl, „Vác Város Sportjáért” kitüntetõ címre történõ felterjesztésrõl, egy közgyógyellátásra való jogosultsággal kapcsolatos fellebbezésrõl, végül tájékoztató hangzik el Közbeszerzési Munkacsoport üléseirõl.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Kereszturi Gyula

Email: estv@estv.hu

Csatolt dokumentumok:
novetestnapir.doc

EU pályázatok