címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hidak a nemzetek között

Hidak a nemzetek között

A püspöki palotában került sor arra az ünnepségre, amelynek keretében Tibor Mikus, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat elnöke kitüntetést adott át a szlovák-magyar barátság és a határ menti együttmûködés fejlesztésében elért kiemelkedõ eredményeiért Beer Miklós megyéspüspöknek, Alt Gyulának, a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének és Fördõs Attila polgármesternek.

Méltató beszédében Tibor Mikus kiemelte: az utóbbi években egyre szorosabb a két nép barátsága, amelynek alapja a közös történelem, és a közös célok. A jószomszédság elõnyeit azonban csak úgy használhatjuk ki mindenki számára gyümölcsözõen, ha akadnak emberek, szervezetek, akik és amelyek készek részt venni a kapcsolatok további építésében. A kitüntetést megköszönve Beer Miklós – emlékeztetve a berlini fal leomlásának minapi huszonöt éves évfordulójára – azt mondta: közös jövõnk alapja, hogy ne falakat, hanem hidakat építsünk egymás között. Fördõs Attila pedig – megköszönve az elismerést – azt emelte ki, hogy az országainkban élõ szlovák és magyar kisebbségek fontos szerepet töltenek be abban, hogy az együttmûködés erõsödjön a jövõben is.

Az ünnepségen többek között ott volt Rastislav Káèer, Szlovákia magyarországi nagykövete, Berényi József , a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke és Rocskóné Holler Erzsébet, az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

(Váci Napló)

Feladó: Városháza

EU pályázatok