címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Novemberi rendeletalkotások és - módosítások

Novemberi rendeletalkotások és - módosítások

A váci képviselõ-testület 2014. novemberi ülésén három rendeletet alkotott meg és két korábbi rendeletén hajtott végre módosításokat.
Rendeletalkotások
1. Az élelmezési nyersanyagköltség meghatározásáról
Az önkormányzat azon költségvetési szerveinek, amelyek élelmezési feladatokat is ellátnak, a képviselõ-testület határozza meg a nyersanyagnormákat. Ezt az intézményi élelmezésvezetõk ajánlásának figyelembevételével - tekintettel az energia- és tápanyag beviteli, valamint a táplálkozás-egészségügyi követelményekre - tették meg a testület tagjai.
A rendeletet 11 támogató vokssal fogadta el a grémium.
2. A közterületek használatáról és rendjérõl
A rendeletalkotás elsõdleges célja, hogy jogi keretet adjon közterület használathoz és szabályozza a közterületi magatartási normákat. A közterületi használati díj nagysága és fizetési szabályai jórészt változatlanok maradtak. Ugyanakkor pontosították a kedvezmények és mentesítések körét, feltételeit.
A rendeletet 14 igen és 1 tartózkodás mellett fogadták el.
3. A köztemetõrõl és a temetkezés rendjérõl
A városi tulajdonban lévõ köztemetõ felügyeletét a rendelet szerint a jegyzõ látja el. Törvényi elõírás alapján bekerült a rendeletbe a szociális temetés, illetve annak rendje. A szabályozás továbbá tisztázza a fogalmakat, közérthetõbbé teszi a rendelkezéseket, illetve tartalmazza a két évtizede elkészített korábbi rendelet óta történt változások gyakorlatba való átültetését.
A rendelet módosítása mellett 12-en szavaztak, illetve 2 nem voks mellett 1 képviselõ tartózkodott.
Rendeletmódosítások
1. Az idei költségvetési rendelet aktualizálása
A rendeletmódosítást a központi költségvetésbõl származó források beépítése és az intézmények elõirányzat módosítási kérelmei indokolták. A büdzsé ez évi fõösszege így valamivel meghaladja az öt és fél milliárd forintot.
A módosítással minden képviselõ egyetértett.
2. A Szervezeti és Mûködési Szabályzat (SzMSz) módosítása
Az idei települési és nemzetiségi választás (október 12.) napján változott hazánk önkormányzatairól szóló törvény. Ez alapján szükségessé vált a helyi elõírásokat tartalmazó SzMSz módosítása és a technikai jellegû - például az új testületi összetétellel kapcsolatos - változások átvezetése. A módosítás egyben tartalmazza az idõ közbeni tapasztalatok, gyakorlati kérdések és tapasztalatok beépítését, a magasabb szintû jogszabályokban bekövetkezett változásokat.
A módosítás 10 igen, 1 nem és 4 tartózkodással kapott támogatást.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Sándor Lajos

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok