címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közérdekû információk a decemberi testületi ülésrõl

Közérdekû információk a decemberi testületi ülésrõl

A váci önkormányzat decemberi plenáris ülésén, illetve az azt elõkészítõ bizottsági tanácskozásokon több jelentés és tájékoztató is elhangzott. Többek között az alábbi fontosabb döntések születtek, illetve információk kerültek nyilvánosságra:
- Mivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elutasította a mértékadó nemzetközi árvízszint törvényi felemelése miatt beadott támogatási szerzõdés módosítási kérelmét, a városi mobil gátrendszer finanszírozási okok miatt csak szakaszosan épülhet meg. A tervek szerint így elsõként a börtön és a Gombás-patak közötti mobilgát valósulhat meg. A patak zsiliprendszerének kivitelezésére - esetleges újabb források bevonásával - további egyeztetések kezdõdtek.
- A Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság döntése értelmében egy vállalkozó bérbe veszi a József Attila sétányon található nyilvános illemhelyet üzemeltetésre. A vállalkozó felújítja, üzemelteti a létesítményt és tervei szerint ráépítéssel vendéglátóipari egységet is kialakít majd.
- Szakbizottsági döntés alapján egyelõre nem vezetik be Vácott az egészségügyi kártyarendszert.
- Elfogadásra kerültek Sáros László építész tervezõ koncepció- látványtervei, melyek alapján a késõbbiekben részlegesen megújulhat a központi piac.
- A Flórián utcától északi irányban a Báthori utcáig egyirányú lesz a Görgey utca. Szükségesnek tartják továbbá a kettes úton délrõl érkezõk balra kanyarodási lehetõségét a Flórián utca felé.
- Az önkormányzat folyamatos fizetõképességének megõrzése érdekében 2015-ben is 400 millió forintos folyószámla hitelkeretre lesz szükség.
- Városunk december 5-én megkapta a központi költségvetéstõl az igényelt 330 millió forintos ún. ÖNHIKI-támogatást.
- A finanszírozó bank megrendelésére a végéhez közelednek a mélygarázs parkoló és felszíni építkezései.
- Lezajlott a Széchenyi utcában lévõ ivókút átadás-átvételi folyamata. Az ünnepélyes avatásra tavasszal kerül sor.
- Folyamatban van a volt rendõrségi épület tulajdonosváltása.
- Átadásra került és december elsejétõl mûködik a felújított Flórián utcai rendelõ.
- A testület egyhangú támogatással kívánatosnak tartja és határozatban áll ki a zónázó vonatok Vác-Alsóvárosi megállásának menetrendben tartásáért. Ferjancsics László elõterjesztésére felkérték a polgármestert, hogy ennek érdekében folytasson tárgyalásokat az illetékesekkel.
- Kiss Zsolt javaslatára a testület támogatja a szociális tûzifa program váci megvalósítását. A rászorulók segítésében a holding mellett az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály, valamint a Szociális Szolgáltatások Háza fog közremûködni.
- A Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. törzstõkéjét jelentõs mértékben megemelik, illetve elindul a cég közhasznúvá válásának folyamata is.
- A polgármester testületi felhatalmazást kapott a váci Vörös sipka panzió (Honvéd u. 14.) vételi szándéknyilatkozatának aláírására.
- Anyagi forrást biztosítottak a Vác Városi Evezõs Club létesítményfejlesztési pályázatához. Támogatták továbbá a Váci Hajó SE sportolóiból és edzõibõl nemrég alapított Váci Kajak Kenu SE kérelmét. Eszerint az új klub a kiürült korábbi helyett köt majd megállapodást a várossal.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Sándor Lajos

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok