címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fördõs Attila átvette Ipolyság Város Díját

Fördõs Attila átvette Ipolyság Város Díját

Ünnepélyes önkormányzati ülés keretében vette át december 11-én az ipolysági városházán Fördõs Attila testvérvárosunk kitüntetését, Ipolyság Város Díját.
Az ünnepi ülés célja a szlovákiai település idei elismeréseinek átadása volt. Így sor került Ipolyság Város díjainak, Ipolyság város polgármestere díjainak, illetve az Ipolyság város díszpolgára cím ünnepélyes átadására is.
Az ünnepségen Lõwy János polgármester méltatta az esemény jelentõségét, a kitüntetettek tevékenységét. Mint elhangzott, Ipolyság Város Díját azon egyéneknek, vagy csoportoknak adományozhatja a képviselõ-testület, akik jelentõsen hozzájárultak a szlovákiai város fejlesztéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez, a város méltó képviseletéhez a tudományok, az oktatás, a kultúra, a mûvészet vagy a sport terén.
A díjak átadásának sorában került sor Fördõs Attila kitüntetésére. Vác város polgármesterének, Ipolyság és Vác testvérvárosok, valamint az önkormányzati intézmények határon átnyúló együttmûködésének támogatásáért és fejlesztéséért Ipolyság Város Díját Lõwy János polgármester és dr. Makovínyi Pál, a Városi Önkormányzat Kulturális és Közmûvelõdési Szakizottsága elnöke nyújtotta át.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok