címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Újabb két személy részesült Polgármesteri Díjban

Újabb két személy részesült Polgármesteri Díjban

December 17-én a Városháza Dísztermében átadásra kerültek a képviselõ-testület által az elmúlt évben alapított Polgármester Díjak. Ekkor ketten, idén összesen hárman vehették át az elismerést. Mint arról beszámoltunk, idén már egy alkalommal átadásra került az elismerés: augusztus végén Manfred Zollner vehette át a díjat Fördõs Attilától. (www.vac.hu - Közélet 2014. augusztus 26.)
Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testületének tavalyi döntése értelmében új kitüntetés került megalapításra: a Polgármester Díjának odaítélésérõl a mindenkori polgármester dönt.
A Városháza Dísztermében megtartott átadó ünnepséget Czakóné Plásztán Anettt éneke, illetve Czakó Ádám szavalata foglalta keretbe. Elsõként Fördõs Attila Buchwald Imre építészmérnöknek, a Vác és Vidéke Ipartestület elnökének a belváros szépítéséért végzett eredményes projektmenedzseri munkájáért nyújtotta át az elismerést, majd az Art Lavina képzõmûvészeti stúdió alapításáért és sikeres mûködtetéséért, valamint a mûvészeti pályáján elért eredményeiért Garay Nagy Norbert festõmûvész vehette át a díjat a polgármestertõl.
Pohárköszöntõjében Fördõs Attila szólt az elismerés jelentõségérõl, majd méltatta az idei kitüntetettek tevékenységét, a város életében betöltött fontos szerepét. Reményét fejezte ki, hogy az idei díjazottak személye egyetértést tükröz a váci polgárok véleményével is, hiszen közismertségük, tiszteletreméltó munkásságuk mindenkor a város javát szolgája.
A díjátadó ünnepség a gratuláló szavak mellett állófogadással ért véget.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Fotó: Sándor Lajos

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok