címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elismerés a Boronkay diákolimpikonjainak

Elismerés a Boronkay diákolimpikonjainak

Kedden a Magyar Tudományos Akadémián díjazták a 2013/2014-es tanévben a diákolimpiákon legeredményesebben szereplõ tanintézményeket és testnevelõket.
Az ünnepségen Kiss Norbert sportért felelõs helyettes államtitkár köszöntõjében kiemelte: a magyar fiatalok jövõje a sportban is gyökerezik, ezért fontos, hogy a tanárok odafigyeljenek arra, az iskolában minél többen mozogjanak, sportoljanak a tanulók.
A további elismerõ köszöntõk elhangzása után Kiss Norbert és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyújtotta át az elismerõ okleveleket, valamint plaketteket a legsikeresebben szerepelt iskolák képviselõinek. A középiskolák között az elmúlt évhez hasonlóan újra a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium lett az elsõ, a váci Boronkay György Mûszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium pedig a második.
Mint beszámoltunk róla (www.vac.hu Sporthírek - 2014. november 16.), Vác Város Önkormányzata novemberben a hagyományos köszöntõ ünnepségen külön is díjazta az országos diákolimpiákon érmes helyezést elérõ tanulókat, illetve felkészítõ tanáraikat, testnevelõiket. A több mint másfélszáz díjazott közel egyharmada a Boronkay iskola növendéke.


Fotó: www.mdsz.hu

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok