címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Közérdekû információk a januári testületi ülésrõl

Közérdekû információk a januári testületi ülésrõl

A váci önkormányzat plenáris ülésén, illetve az azt elõkészítõ bizottsági tanácskozásokon több jelentés és tájékoztató is elhangzott. Többek között az alábbi fontosabb döntések születtek, illetve információk kerültek nyilvánosságra:
- - A lejárt határidejû határozatok végrehajtásáról szóló jelentés tárgyalása során Fördõs Attila polgármester befogadta Ferjancsics László javaslatát, így a decemberi testületi ülésrõl, illetve a szakbizottsági ülésekrõl igazolatlanul hiányzó(k) esetében a képviselõi alapdíj 25%-a levonásra kerülhet.
- A Március 15. tér 19. szám alatt pályázati forrás felhasználásával megvalósítandó új helytörténeti kiállítás munkálatai a földszinti felújítások kivitelezésével elkezdõdnek. A beruházási önerõ összegét az idei városi költségvetésben kell biztosítani.
- A Március 15. tér 10. szám alatti sérült épület megerõsítési munkálataira lezárult a kivitelezõi pályáztatás. A további felújításra pályázatot nyújtott be a város.
- Februárban várható a döntés arról, hogy Vác nyer-e pályázati forrást a Kõszentes-híd restaurálásra.
- Egy döntés értelmében a város térítésmentesen átveszi a Sejcei út tulajdon- és kezelõi jogát, illetve több önkormányzati tulajdonú út kezelõi jogát az állami útkezelõtõl.
- Január közepén több mint kétszáz millió forintos pozitív számlaegyenleggel rendelkezett a város, így - a korábbi évektõl eltérõen - nem a rendelkezésre álló likviditási keretbõl gazdálkodik Vác.
- A testületi ülés során elhangzott: a mûvelõdési központ igazgatójának kinevezett korábbi igazgató helyett megbízott ügyvezetõként Kegyes Zoltán látja el a Váci Városimázs Kft. ügyvezetõi feladatait.
- Változás történt a közvilágítási projekt menedzsmentjében : dr. Grmela Juditot választotta be a grémium.
- Újraválasztották a Vác Piac Kft. két tagját, Ferjancsics Lászlót és Kriksz Istvánt. A harmadik tag (Balkovics Péter) megbízatása késõbb jár le.
- Jóváhagyásra kerültek azok az együttmûködési megállapodás tervezetek, amelyeket a városi önkormányzat köt a Vácott mûködõ öt (roma, görög, ruszin, szlovák és ukrán) nemzetiségi önkormányzattal.


Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok