címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Képviselõi hozzászólások, kérdések

Képviselõi hozzászólások, kérdések

A január 22-én megtartott képviselõ-testületi ülés nyilvános részének zárásaként a képviselõk reagálhattak az elõzõ ülésen feltett kérdéseikre érkezõ válaszokra, majd új hozzászólások, kérdések következtek.
Elsõ hozzászólóként Kászonyi Károly a Mezõ utcai parkolás problémáját említette és kért megoldást a balesetveszélyes helyzetre. Majd gratulált Hirling Balázsnak a MÚOSZ Sajtófotó pályázatán elért kiváló eredményéhez.
Ferjancsics László a városi honlap polgármesteri hivatalra vonatkozó információinak frissítését kérte. A továbbiakban az önkormányzati havilapban megjelent hivatali ábra kapcsán tett észrevételeket.
Balkovics Péter örömét fejezte ki, hogy a döntés értelmében városi tulajdonba került a Sejcei út, így a felújítások korábbi akadályai elhárulhatnak. A továbbiakban említést tett a közelgõ mentõsbálról.
Matkovics Ilona a Váci Szimfonikus Zenekarral kapcsolatos bizonytalan helyzet rendezését szorgalmazta és kérte további városi támogatását. Válaszában Fördõs Attila elmondta: a zenekar több pontban megszegte a várossal fennálló szerzõdését, ennek ellenére az önkormányzat több pontban fenntartja az abban foglalt kedvezményeket.
Krauze István az elõzõ testületi ülésen hozott, a helyi kajaksportot érintõ döntésre visszatérve lakossági megkeresések tartalmát tolmácsolta és a fejleményekre kérdezett rá. Petõ Tibor erre reflektálva elmondta: tudomása szerint mindössze egyetlen személy kelti a feszültséget, aki ellen a késõbbiekben - a klubnál folyó vizsgálat befejezése után - jogi úton is fel kíván lépni.
A kérdések sorát Matkovics Ilona nyitotta, aki a városban mûködõ kórusok támogatásáról érdeklõdött.
Mokánszky Zoltán a Vízfogó alatti kerékpárút megrongálásának következményeit firtatta.
Kriksz István szintén a fõmérnöktõl érdeklõdött, hogy egy korábban, a vízmû által a Kõhíd utcában elvégzett munkát követõen megtörtént-e a helyreállítás, illetve pótlólag kértek-e engedélyt az útbontásra.
Ferjancsics László a Váci Dunakanyar Színház által a képviselõk számára felajánlott VIP-jegyekre kérdezett rá, valamint a kórház átalakítási szándékok esetleges váci kórházra vonatkozó következményeire volt kíváncsi.
Kiss Zsolt az ebösszeírás részletei felõl érdeklõdött és kérte, hogy a hasonló fontos információk jelenjenek meg a minden háztartásba eljutó önkormányzati lapban.
Kászonyi Károly szülõi panaszra a jegyzõtõl kérdezte, hogy a munkanap áthelyezések alkalmával történt-e a bölcsõdéknél, óvodáknál rövidített nyitva tartás. Válaszában Deákné dr. Szarka Anita cáfolta, hogy hasonló megtörténhet, hiszen ezt törvény szabályozza.


Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok