címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elfogadták a város idei költségvetését

Elfogadták a város idei költségvetését

Február 19-én tartotta meg a munkaterv szerinti februári ülését a Városháza dísztermében Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. Az egyik legfontosabb döntéseként a grémium elfogadta Vác 2015-ös költségvetését.
A szünetekkel együtt több mint hatórás ülésrõl egyedül dr. Bóth János maradt távol.
Napirend elõtt Kászonyi Károly, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke elmondta: minden képviselõ idõben leadta a vagyonnyilatkozatát. Ezt követõen jelentés került a testület elé a lejárt idejû határozatok végrehajtásáról, majd a tájékoztatók sorában ezúttal a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl, a jelentõsebb beruházások aktualitásairól szóló anyag került a grémium elé. Ismertetésre kerültek a Váci Baptista Gyülekezet, illetve a Váci Zsidó Hitközség idei tervezett programjai is.
A holding tagvállalatainak decemberi beszámolója és a likviditási jelentés elfogadása után várhatóan utoljára módosították a 2014-es városi büdzsé számait, majd rendeletalkotások kerültek megtárgyalásra. Sorrendben elsõként a 2015-ös városi költségvetést, majd a pénzben és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló, továbbá a 4530/424 hrsz-ú ingatlannal kapcsolatos terület elidegenítésérõl rendelkezõ jogszabályt fogadta el a testület. (Ezekrõl a késõbbiekben külön hírben számolunk be.)
Módosításra került a polgármesteri hivatal, valamint a holding alapító okirata és megtárgyalták a hivatal 2014-es teljesítményértékelését is. A folytatásban jóváhagyták a polgármester 2015-re vonatkozó szabadság ütemezését, majd a pályázati érdekeltségi rendszer kialakítása mellett többek között napirenden volt két óvoda pedagógiai programja, ingatlancsere és egy társulási lehetõség megvitatása is. A grémium egyetértett azzal, hogy Vác csatlakozzon PONTIBUS Európai Területi Társuláshoz, majd módosították az önkormányzat és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közötti közszolgáltatási szerzõdést.
A februári testületi ülés nyilvános része képviselõi hozzászólásokkal és kérdésekkel fejezõdött be.
Az éves munkaterv szerint Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete a legközelebbi plenáris ülését 2015. március 19-én tartja.


Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok