címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Rendeletmódosítás és rendeletalkotások

Rendeletmódosítás és rendeletalkotások

Az esztendõ második testületi ülésen egy érvényben lévõ helyi rendelet tartalmát módosították a képviselõk, majd három új rendeletet alkottak meg.
1. A 2014-es büdzsébe beépítésre került az államháztartáson belüli megelõlegezés okán mintegy 28 millió forintos fõösszeg emelés. Ezt követõen a tavalyi városi költségvetés várható végleges fõösszege 6.179.118 ezer forint lett. A módosítást a testület egyhangú szavazással hagyta jóvá.
2. A váci képviselõ-testület 10 igen, 1 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta a város 2015. évi költségvetését, amelyet részletesen külön írásban ismertetünk.
3. A grémium megalkotta a pénzben és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló rendeletét. Mint ismeretes, jelentõsen átalakul a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere. A márciusban életbe lépõ törvény szerint a települési önkormányzatok felhatalmazást kapnak, hogy helyi rendeletben szabályozzák a jogosultsági feltételeket, a megállapítás, a kifizetés, a folyósítás, illetve a felhasználás ellenõrzésének módját. Az új rendeletet egyhangú támogatással fogadták el.
4. Szintén mindenki elfogadta, hogy rendeletben soroljanak át egy 250 nm-es városi tulajdonú ingatlant törzsvagyonból forgalomképes vagyonná, így ezt az Avar utca és Gombás patak között fekvõ területet megvásárolhatja az ajánlatot tevõ vállalkozó.
A rendeletek honlapunk Dokumentum tárában megtalálhatók.


Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok