címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A márciusi testületi ülés elõzetese

A márciusi testületi ülés elõzetese

Március 19-én csütörtökön délelõtt 9 órától tartja meg a Városháza dísztermében munkaterv szerinti soros ülését Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete.
A kiadott meghívó szerint a tanácskozás döntõ része nyilvános, azon bárki részt vehet. Elõzetesen negyedszáznál is több nyílt napirendi pont mellett két zárt ülésen megvitatandó témakör szerepel a tervezett menetrendben.
Napirend elõtt jelentés következik a lejárt idejû határozatok végrehajtásáról, majd a tájékoztatók sorában ezúttal a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl és a jelentõsebb beruházások aktualitásairól szóló anyag kerül a grémium elé.
A tervezett napirendi sorban a városi levéltár igazgatói feladatkörére kiírt pályázat elbírálása után a holding tagvállalatainak januári beszámolójának megvitatása következik. Az elismert vállalatcsoport szervezeti és mûködési szabályzatának és alapító okiratának módosítása után az idei közbeszerzési tervre vonatkozó javaslat kerül a testület elé.
Ezt követi az aktuális likviditási jelentés, továbbá a költségvetési szervek gazdasági szervezeteinek átalakítására vonatkozó elõterjesztés megtárgyalása. Majd három rendeletalkotás (a 4530/424 hrsz-ú, illetve az 5206 hrsz-ú területrész törzsvagyonból történõ kivezetésérõl, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások igénybevételérõl és a fizetendõ térítési díjakról szóló elõterjesztés) mellett a tervek szerint egy rendeletmódosítás (az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletérõl, valamint elidegenítésükrõl szóló rendelet) napirendi pontja következik.
A 2019-ig szóló gazdasági program, a Váci Kábítószerügyi Egyeztetõ Fórum 2014-es beszámolója, a városi költségvetési intézményekben dolgozók juttatásairól szóló kollektív megállapodás, majd a Versenyeztetési Szabályzat módosítása és Vác 2030-ig szóló közlekedési koncepciójának megvitatása után több szervezet és egyesület kérelmének elbírálása is szerepel a napirendben.
A kiadott meghívó szerint képviselõi hozzászólásokkal, kérdésekkel fejezõdik be a testületi ülés nyilvános része, majd már zárt körben ingatlanügyekrõl a Közbeszerzési Munkacsoport ülésérõl, illetve a Beszerzési Munkacsoport által elbírált pályázatokról benyújtott tájékoztató megvitatásával zárul a képviselõ-testületi tanácskozás.
(A testületi ülésre szóló meghívó mellékletünkben megtalálható.)


Fotó: Kereszturi Gyula

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

Csatolt dokumentumok:
marctestmeghiv.doc

EU pályázatok